Initiativet til støtteerklæringen blev taget af Johnny Specht, formand for Silkeborg Lærerforening

DLF støtter 3F’s kamp ved Vejlegården

Danmarks Lærerforening støtter 3F’s kamp for ordentlige løn- og arbejdsforhold på Vejlegården. Det blev vedtaget på dagens kongres.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter debat om resolutionens præcise ordlyd udsender kongressen en støtteerklæring til 3F's kamp ved Vejlegården med fokus på den danske model. Emnet blev taget op på kongressen af Johnny Specht, formand for Silkeborg Lærerforening.

Hovedstyrelsesmedlem Niels Lynnerup bakkede fra talerstolen varmt op om initiativet. Han mener, befolkningens opbakning til Vejlegårdens restauratør skyldes uvidenhed om den danske model.

"Selvom mine Facebook-venner helt sikkert ikke er mange nok til at være repræsentative for den danske befolkning, kunne jeg alligevel se, at der var stor opbakning til Vejlegårdens restauratør og "den lille mands kamp". Jeg tror, det bunder i en manglende viden om, hvad der regulerer løn og arbejdsforhold. Derfor er det en vigtig pædagogisk opgave at få kommunikeret værdierne af den danske model ud til samfundet", siger han.

DLF til Thorning: Lærerne skal ikke finansiere en folkeskolereform

Erklæring: Politikere slår plat på konflikt I støtteerklæringen lyder blandt det andet: "Det er katastrofalt, at nogle danske kommunal- og folketingspolitikere forsøger at slå plat på en lovlig konflikt til skade for den måde, vi i Danmark har langvarig og succesfuld tradition for at opbygge et stabilt og troværdigt arbejdsmarked og samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter.

Danmarks Lærerforening støtter 3F's lovlige initiativer i arbejdet på at opnå en solidarisk og rimelig overenskomst for alle på området. 3F slår i deres kamp et vigtigt slag for den danske model, som er en af grundpillerne i det danske velfærdssamfund."