De lærerstuderende skovler medlemmer til DLF

Andelen af de lærerstuderende, som har meldt sig ind i Lærerstuderendes Landskreds og dermed DLF er steget fra 44 procent i 2009 til 54 procent i år. De vil gerne have en forbedret økonomisk aftale og fik et tilsagn om opbakning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg trækker mit forslag, men glæder mig til, det alligevel kan blive opfyldt", sagde en fortrøstningsfuld Tobias Holst, da han, i sin egenskab af formand for Lærerstuderendes Landskreds (LL) gik ned fra talerstolen på lærerkongressens sidste dag.

Hovedstyrelsen kunne ikke se bort fra den flotte medlemsfremgang eller det faktum, at de fleste lærerstuderende melder sig ind i LL på et tidspunkt i deres uddannelse og forbliver fagforeningstro, når de dimitterer. Det måtte formand for DLF's organisationsudvalg Per Sand medgive fra kongressens talerstol.

Målsætningen for Lærerstuderendes Landskreds er at organisere 60 procent af de lærerstuderende. Det går tilsyneladende den rigtige vej, men Tobias Holst bad ved formiddagens kongres om økonomisk opbakning fra DLF.

"Vi har en god kontakt til uddannelsesstederne. Vi har et rigtig dygtigt sekretariat, men det koster altså nogle penge. Det håber jeg, I vil give os ret i", sagde han henvendt til Per Sand.

Det ville hovedstyrelsen gerne og lovede at gå i forhandlinger med LL, men bad Tobias Holst om at trække forslaget.

Et bedre samarbejde mellem kreds og klub

Men hermed ikke slut. Kira Vinberg fra Lærerstuderendes Landskreds stillede også et forslag til kongressen. Hvis et højt medlemstal i organisationen skal sikres, er der behov for et forpligtende samarbejde mellem lærerkreds, studerende og de faglige klubber rundt om i landet. Kira Vinberg foreslog blandt andet, at parterne mødes nationalt, og møderne indarbejdes i en fast kalender.

"Vi skal have det klub/kreds-samarbejde til at fungere. Det er selvfølgelig ikke godt nok med et enkelt a-kassemøde. I Lærerstuderendes Landskreds er der af gode grunde en stor udskiftning af medlemmer, så kontinuiteten skal findes i kredsen", svarede Per Sand.

Hovedstyrelsen forpligtede sig til at sætte et arbejde i gang, der sikrer rammerne for et fortløbende arbejde med klub/kreds-samarbejdet.

Således fik de lærerstuderende stort set opfyldt deres ønsker. Med på vejen fik de også opbakning fra uventet hold, da delegeret for pensionisterne Monika Stabel Nielsen gik på talerstolen og sagde:

"For de gamle, der faldt, er der nye overalt" .