Undervisningsministeren: Vi vil have børnene tilbage på skolen 5. januar

Selvtest, vaccinationer, afstand og hygiejne er nogle af de tiltag, som skal gøre, at skolerne kan åbne på en ”tryg facon” den 5. januar på trods af høje smittetal, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Publiceret

FAKTA: SÅDAN ANBEFALES DET AT ORGANISERE SKOLEDAGEN

- Det anbefales, at undervisning foregår i stamklasser i detomfang, det er foreneligt med den almindelige undervisning.

- Det anbefales, at frikvarter og pauser så vidt muligt skerklassevist.

- Det anbefales, at aktiviteter i SFO og fritidstilbudorganiseres, så børnene så vidt muligt er i faste grupper af børnog pædagogisk personale.

- Det anbefales, at der holdes afstand blandt ansatte, forældrem.fl. Afstandsanbefalingen omfatter ikke elever eller imellemelever og ansatte.

- Det anbefales, at man lokalt overvejer, om aflevering ogafhentning bør foregå udendørs, så forældre ikke kommer indenfor påskolen, SFO'en, klubtilbuddet mv.

- Det anbefales at aflyse større sociale arrangementer på tværsaf klasser. Sociale arrangementer med primært socialt formål såsomklassefester, fødselsdag og fælles morgenmad bør holdes inden forstamklassen.

- Det anbefales, at man lokalt overvejer brug af værnemidler påskoler. Fx at forældre og besøgende opfordres til at anvendermundbind eller visir indendørs på skolen, SFO, klubtilbud mv.,eller at ansatte får mulighed for at bruge visir.

Kilde: uvm.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Både lærere og elever skal på skolen og hente selvtest, inden skolerne åbner 5. januar.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som på et pressemøde i dag understreger, at regeringen ikke regner med skolelukninger efter 5. januar.

"5. januar skal børnene tilbage til skolerne igen. Er der en enkelt eller to, der tænker: 'Kan vi være sikker på det?' Så er det rigtigt, at vi kan ikke udskrive nagelfaste garantier under en pandemi. Men det er anderledes end sidst. Så vi står ikke til skolelukninger", lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemødet.

Faglig direktør i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause fortalte, at der har været fire gange så mange smitteudbrud på skoler sammenlignet med sidste år.

"Vi har fire gange så mange udbrud på skoler, end vi så sidste år. Vi har set mange smittudbrud med over 100 smittede, som har betydet, at Styrelsen for patientsikkerhed har været nødt til at lukke skoler. Personale, der arbejder i daginstitutioner og skoler, har en højere smitteforekomst end i mange andre brancher", fortalte Tyra Grove Krause.

Powered by Labrador CMS