Ny udmelding: Lokalt kan man give lærerne lov til at bære mundbind i timerne

Lokalt kan man godt give tilladelse til at lade lærere må bære mundbind i deres undervisning. Sådan lyder det i en præcisering fra Undervisningsministeriet af lærernes mulighed for at bære mundbind.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag formiddag lød det fra Børne- og Undervisningsministeriet, at lærerne nu har fået ret til at bære mundbind på arbejdet - bare ikke "når de gennemfører undervisning eller i andre situationer, hvor de er i kontakt med elever".

Men fra søndag eftermiddag fremgår det af ministeriets spørgsmål/svar-side om de gældende coronarestriktioner, at man lokalt kan tage stilling til, hvilke regler der skal gælde i de tilfælde, hvor lærerne ikke automatisk har ret til at bære mundbind.

Det præciseres dog, at beslutningen bør tages ud fra et "behørigt hensyn" til, at eleverne kan forstå lærernes kommunikation. 

"De ansattes anvendelse af mundbind i de tilfælde, som ikke er omfattet af retten til at bære mundbind, jf. ovenfor (i undervisningen eller i andre situationer med kontakt med elever, red.), er op til lokal beslutning, der bør træffes under behørigt hensyn til elevernes mulighed for at forstå de ansattes kommunikation", skriver ministeriet.

Lærerne har fortsat ret til at bære visir i undervisningen. Det fremgår også, at det er op til den enkelte lærer selv at anskaffe sig visir og mundbind. 

Powered by Labrador CMS