Nu vil Sundhedsstyrelsen tilbyde vacciner til skoleelever

Når de voksne er vaccineret mod covid-19, vil Sundhedsstyrelsen tilbyde vacciner til de 12-15-årige. Det skal ske for at højne befolkningsimmuniteten forud for vintersæsonen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har gennemgået data, og vurderer at Comirnaty (af de fleste kendt som PfizerBioNtec, red.) er både meget sikker og meget effektiv hos 12-15-årige børn. Selvom vi har høj tilslutning i de nuværende målgrupper, som omfatter ca. 83 procent af befolkningen, så vurderer vi også, at en udvidelse af målgruppen til de 12-15-årige er nødvendig for at sikre endnu større immunitet i befolkningen og dermed sikre kontrol med epidemien i Danmark", siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

"Det har vi brug for, før vi går ind i næste vintersæson i Danmark, også i lyset af, at mere smitsomme virusvarianter kan vinde frem. Og så har vi brug for det, for at vi kan beskytte uvaccinerede personer og personer, der ikke har fuld effekt af vaccinen, mod alvorlig sygdom".

Slipper for test og restriktioner ved udbrud på skoler

Det handler altså ikke først og fremmest om at beskytte børnene selv mod coronasmitte. Men vaccination vil give børnene og deres familier en større sikkerhed og tryghed - og så slipper de og deres familier for en hverdag med test og restriktioner som følge af fx udbrud på skoler, fremhæver Sundhedsstyrelsen. 

"Det er sjældent, at børn bliver alvorligt syge med covid-19. Så vi skal i særlig grad være opmærksom på, at vaccinen er sikker for børnene. Derfor vil vi over sommeren følge internationale erfaringer og sikkerhedsdata, så vi er helt sikre, før vi sætter i gang efter sommerferien", siger Søren Brostrøm.

Powered by Labrador CMS