Nødundervisningsbekendtgørelsen gælder resten af skoleåret

Hidtil har i dag, mandag den 8. juni, stået som slutdato på bekendtgørelsen om den gradvise genåbning af skolerne efter coronanedlukningen. Men den - og dermed reglerne om nødundervisning - er nu forlænget skoleåret ud.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bekendtgørelsen om lukning og gradvis, kontrolleret genåbning af dagtilbud, skoler, institutioner m.v. i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) er netop ændret, så den i stedet for at have slutdato 8. juni nu slutter 1. august 2020.

"Dagtilbud, skoler, uddannelsesinstitutioner med videre kan dermed fortsat fravige visse dele af den almindelige regulering på områderne, såfremt det er nødvendigt for at leve op til de sundhedsfaglige anbefalinger", forklares det på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Med andre ord gælder bekendtgørelsen om nødundervisning stadig, mens skolerne som resten af samfundet bevæger sig tættere og tættere på hverdagen før corona-pandemien.

Senest er det i går meldt ud, hvordan man kan holde dimission klassevis med deltagelse af afgangselevernes nærmeste familiemedlemmer.

Sådan må skolerne holde dimission