Der bliver tale om en kraftig anbefaling til eleverne om, at de bliver testet to gange om ugen, men det bliver ikke et krav i grundskolen, forklarer undervisningsministeren. Arkivfoto
Der bliver tale om en kraftig anbefaling til eleverne om, at de bliver testet to gange om ugen, men det bliver ikke et krav i grundskolen, forklarer undervisningsministeren. Arkivfoto

Delvis skolegenåbning - som eksperterne har anbefalet

Regeringen, SF, Radikale og Enhedslisten holder sig inden for ekspertgruppens anbefalinger om genåbning for afgangsklasserne i Nord- og Vestjylland fra på mandag og større skolegenåbning på Bornholm.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Marts bliver svær. Det er svært for børn og unge, så det er vigtigt for regeringen, at vi får dem hurtigt tilbage, men med respekt for eksperternes anbefalinger", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og glæder sig til, at afgangselever kan komme tilbage i visse dele af Danmark.

Aftalen åbner for afgangsklasserne i Nord- og Vestjylland med 50 procents fremmøde, mens skolerne åbner i fuldt omfang på Bornholm.

"Forudsætningen for, at det kan lade at sig gøre, er test", forklarer hun.

Der bliver tale om en kraftig anbefaling til elever over 12 år om, at de bliver testet to gange om ugen, men det bliver ikke et krav i grundskolen.

Den 15. marts tage man politisk stilling til, om der kan åbnes for afgangselever i andre dele af landet.

"Elever kan mødes med lærer fire styk ad gangen, udendørs. Og der er mulighed for nødundervisning på skolen, og det bliver stadig brugt for lidt", fremhæver Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde onsdag formiddag på Christiansborg, hvor regeringen og støttepartierne præsenterer de genåbninger af bl.a. butikker og udendørs idræt, som indsatsgruppen har anbefalet.

En journalist spørger til de sundhedsmæssige konsekvenser af nedlukningen bl.a. i forhold til børns trivsel. 

"Det er en svær afvejning", erkender Nick Hækkerup og forklarer, at det netop er derfor, der er etableret muligheder for de mest udsatte elever.

Det politiske flertal følger altså anbefalingerne fra eksperterne.

"Sundhedsvæsnet vil blive mere belastet med op til 8-900 indlagte i midt april, men det kan rummes", siger sundhedsminister Magnus Heunicke.  Lokale udbrud vil blive lukket hurtigt ned lokalt, som det allerede er sket i Kolding og Ishøj Kommuner.

Coronapandemien har konsekvenser for alle, og der er mange hensyn at tage, lyder undervisnigsministerens svar på, hvorfor butikkerne får lov at åbne frem for alle skoler.

"Der skal være en balance. Corona har store konsekvenser for børn og unge, og de er prioriteret højt. Derfor har vi åbnet skolene for 0.-4., fordi der er sværest for dem, så afgangsklasser, og så eventuelt resten".

Artiklen er opdateret.

Læs mere

Aftalen

Powered by Labrador CMS