Eksperternes udspil: Luk kun skolerne mere op i Vestjylland, Nordjylland og på Bornholm

Den nationale indsatsgruppe anbefaler nu på baggrund af smitteberegninger, at hovedparten af de nuværende restriktioner forlænges. Kun i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm kan der åbnes delvist op for bl.a. skoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På nationalt niveau kan nogle butikker genåbnes, og der kan åbnes for forskellige udendørs aktiviteter, men foreløbig ikke yderligere for skolerne.

Men for Vestjylland og Nordjylland lyder anbefalingen til politikerne, at

  • Alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 pct. fremmøde under forudsætning af test 2 gange om ugen.
  • Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

På Bornholm er eksperterne klar til at gå endnu videre:

  • Grundskoler (alle klassetrin, herunder efterskoler mv.), inkl. klubtilbud genåbnes. Her er forudsætningen anbefaling om to ugentlige test af lærere, pædagoger mv., samt afgangsklasser i grundskolen.

Ideen er så, at man afhængig af smitteudviklingen vil kunne udvide genåbnngen til flere landsdele efter 15. marts eller sendt efter påskeferien, dvs. 6. april. 

Vurderingen fra eksperter og myndigheder skal drøftes med Folketingets partier tirsdag, og onsdag vil et resultat blive meldt ud, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Borgmestre efter møde med ministre: Genåbningen for de store elever har højeste prioritet

 

Læs mere

sum.dk: Fagligt grundlag for genåbning