Corona
4   15

Eksperternes udspil: Luk kun skolerne mere op i Vestjylland, Nordjylland og på Bornholm

Den nationale indsatsgruppe anbefaler nu på baggrund af smitteberegninger, at hovedparten af de nuværende restriktioner forlænges. Kun i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm kan der åbnes delvist op for bl.a. skoler.

På nationalt niveau kan nogle butikker genåbnes, og der kan åbnes for forskellige udendørs aktiviteter, men foreløbig ikke yderligere for skolerne.

Men for Vestjylland og Nordjylland lyder anbefalingen til politikerne, at

Artiklen fortsætter under banneret

  • Alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 pct. fremmøde under forudsætning af test 2 gange om ugen.
  • Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

På Bornholm er eksperterne klar til at gå endnu videre:

  • Grundskoler (alle klassetrin, herunder efterskoler mv.), inkl. klubtilbud genåbnes. Her er forudsætningen anbefaling om to ugentlige test af lærere, pædagoger mv., samt afgangsklasser i grundskolen.

Ideen er så, at man afhængig af smitteudviklingen vil kunne udvide genåbnngen til flere landsdele efter 15. marts eller sendt efter påskeferien, dvs. 6. april. 

Vurderingen fra eksperter og myndigheder skal drøftes med Folketingets partier tirsdag, og onsdag vil et resultat blive meldt ud, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ