Det bliver udeskole, når eleverne i 5.-8. klasse møder frem til skolen en gang om ugen. Det samme gælder 9.-klasserne i hovedstadsområdet.

Genåbningsaftale: Hovedstadens 9.-klasser må kun komme i skole en dag om ugen

Den regionale genåbning af skolerne fortsætter, har regeringen aftalt med SF, Radikale Venstre og Enhedslisten. Det betyder én skoledag om ugen for 5.-8. klasse, og 9.-klasserne kan komme tilbage med 50 procents fremmøde over alt undtagen i hovedstadsområdet, Øst- og Nordsjælland.

Publiceret Senest opdateret

I disse kommuner kommerafgangsklasserne ikke tilbage i skole

Tilføjet kl. 19:48:

Det er i hovedstadsområdet samt på Øst- og Nordsjælland, atafgangseleverne ikke kommer tilbage hver anden uge, men kun en dagom ugen udendørs. Det gælder følgende kommuner: 

HOVEDSTADSOMRÅDET: København, Frederiksberg,Dragør, Tårnby, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe,Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk,Rødovre, Vallensbæk

NORDSJÆLLAND: Allerød, Egedal, Fredensborg,Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød,Hørsholm, Rudersdal

ØSTSJÆLLAND: Greve, Køge, Lejre, Roskilde,Solrød 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Smitteudbrud på 121 skoler - halvdelen i hovedstaden 

Det var et led i regeringens aftale med støtteparterien 24. februar, at man skulle se på mulighederne for mere åbning af skole og uddannelser per 15. marts. I dag har partierne på baggrund af Epidemikommissionens vurdering aftalt disse retningslinjer for skolegenåbning fra på mandag:

  • Efterskoler mv. og højskoler (lange kurser) åbner i hele landet.
  • Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Østjylland, Sydjylland, Fyn samt Vest- og Sydsjælland kan vende tilbage med 50 pct. fremmøde (dvs. hver anden uge) efter samme model som åbningen i Nordjylland og Vestjylland.
  • Elever i 5.-8. klasse og ikke-afgangselever på ungdomsuddannelser i alle landsdele kan møde til udendørs undervisning én gang om ugen. Det samme gælder for afgangselever i grundskolen og afgangselever på ungdomsuddannelser i landsdele, hvor der endnu ikke er åbnet for 50 pct. fremmøde. I grundskolen vil der gælde en kraftig opfordring til, at personale og elever har et negativ testresultat ved fremmøde, der højst er 72 timer gammel, mens et tilsvarende negativ testresultat for personale og elever på ungdomsuddannelserne vil være et krav.
  • Grundskoler kan vende tilbage med 100 pct. fremmøde på ikke brofaste øer efter samme model som åbningen på Bornholm.

"Jeg kan være i tvivl, om alle kommuner kan nå at have et testapparat klar til mandag, men den lavpraktiske logistik skal vi nok klare", sagde formand for Skolelderforeningen 'Claus Hjortdal tidligere i dag til folkeskolen.dk

Forlydender: De fleste elever kan komme - lidt - tilbage i skolen fra næste uge

 

Læs mere

Pressemeddelelse fra Justitsministeriet