”Vi kan håbe på, at det betyder at mere undervisning kan gennemføres", siger Thomas Gyldal Petersen om de nye retningslinjer for selvisolation i forbindelse med corona.

KL: Nye isolationsregler kan betyde mere normal undervisning

Fremover kan smittede lærere bryde selvisolationen, når de ikke længere har symptomer. Har man en positiv test, men ingen eller lette symptomer er selvisolation nedsat til fire døgn. KL håber, det giver mere gennemført undervisning på skolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoler mangler lærere til at dække den daglige undervisning.

I uge 2 uger fik hver 20. lærer en positiv coronatest. Dertil er mange lærere hjemme i selvisolation, fordi de er nære kontakter til en coronasmittet. 

Men i dag har Sundhedsstyrelsen ændret retningslinjerne, så smittede fremover kan bryde selvisolationen, når de ikke længere har symptomer. Har man en positiv test, men ingen eller lette symptomer er selvisolation sat ned fra syv til fire døgn.

Det kan betyde, at det bliver lettere at få de daglige skemaer til at gå op på skolerne, håber formand for KL's børn og undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen.

"Vi kan håbe på, at det betyder, at mere undervisning kan gennemføres. Nu kan flere medarbejdere gå på arbejde. Vi håber, at de nye retningslinjer for selvisolation vil betyde, at vi kan gennemføre endnu mere undervisning på almindelige vilkår. Det vil få stor betydning for, hvordan undervisningen kan gennemføres", siger han til folkeskolen.dk.

Ministeriet: Skoler må gerne blande klasser, hvis skolen har mange smittede elever

Lærerformand: Lempelsen får næppe stor betydning

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen er på grund af de høje smittetal ikke sikker på, at de ændrede retningslinjer kommer til at betyde en afgørende stor forskel for undervisningen i skolen.  

"Det er klart, at det vil forkorte den periode, man er fraværende - så det kan isoleret set betyde flere undervisningstimer, der kan gennemføres. Det kan medvirke til, at presset bliver lettet let. Men jeg tror ikke, det bliver den store forskel", siger han til folkeskolen.dk. 

Så voldsom er smitten nu: Hver 20. lærer fik en positiv test i sidste uge 

Netop hensynet til arbejdspladserne er netop en af grundene til, at Sundhedsstyrelsen vælger at ændre retningslinjerne.

"Der skal være en balance mellem den situation vi står i, og de anbefalinger vi har. Den senere tids markante stigning i antallet af smittede har haft store konsekvenser for samfundet. Virkelig mange mennesker har måttet selvisolere sig, og mange arbejdspladser har haft meget svært ved at fungere", lyder det fra vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst i en pressemeddelelse.

"Samtidig vurderer vi, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lempe på vores anbefalinger, fordi vi har så høj immunitet i befolkningen, og fordi vi har beskyttet dem, der er i øget risiko for at blive alvorligt syge".

Læs mere

Læs mere om de nye selvisolationsregler hosSundhedsstyrelsen