
Tænketank: Børn født i 2006 og 2007 har fået unødvendigt meget hjemmeskole
Alle skoleelever har været ramt af coronanedlukninger. Men årgang 2006/07 har været hjemsendt allermest og er blevet undervist online i mere end et halvt skoleår, har tænketanken Cepos opgjort. Og mener ikke, det var nødvendigt.
De skoleelever, der er 2019/20 gik i 6. og 7. klasse er dem, der har været hjemsendt allermest på grund af pandemien. Samlet er de blevet undervist online i mere end et halvt skoleår svarende til 769 timer, har den borgerligt-liberale tænketank Cepos opgjort.
"Selvom det er et meget voldsomt indgreb over for børnene, kan det naturligvis forsvares, hvis blot gevinsten i form af færre døde af covid-19 er stor nok. Men det er der ikke meget, der tyder på", mener specialkonsulent i den liberale tænketank Cepos Jonas Herby og henviser til internationale undersøgelser, som har vist, at skoler ikke har været afgørende for smittespredningen i det omgivende samfund.
"Regeringen var - selvom bl.a. Søren Brostrøm advarede mod at lukke skolerne - delvist undskyldt i foråret, hvor man vidste meget lidt om effekten af at lukke skoler. Men både Unicefs og European Center for Disease Controls litteraturstudier udkom allerede i december 2020 og altså før skolerne var lukket i månedsvis. Det havde været rettidig omhu fra regeringens side, at sætte sig ind i den videnskabelige evidens, før man sendte børnene hjem fra skole", mener Jonas Herby.
Rettet 8/9: Elevernes fødselsårgang er rettet af Cepos og nu også på folkeskolen.dk, red.