Cepos har opgjort, hvor stor en del af skoleår, eleverne har været hjemsendt på de forskellige klassetrin.
Cepos har opgjort, hvor stor en del af skoleår, eleverne har været hjemsendt på de forskellige klassetrin.

Tænketank: Børn født i 2006 og 2007 har fået unødvendigt meget hjemmeskole

Alle skoleelever har været ramt af coronanedlukninger. Men årgang 2006/07 har været hjemsendt allermest og er blevet undervist online i mere end et halvt skoleår, har tænketanken Cepos opgjort. Og mener ikke, det var nødvendigt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De skoleelever, der er 2019/20 gik i 6. og 7. klasse er dem, der har været hjemsendt allermest på grund af pandemien. Samlet er de blevet undervist online i mere end et halvt skoleår  svarende til 769 timer, har den borgerligt-liberale tænketank Cepos opgjort. 

"Selvom det er et meget voldsomt indgreb over for børnene, kan det naturligvis forsvares, hvis blot gevinsten i form af færre døde af covid-19 er stor nok. Men det er der ikke meget, der tyder på", mener specialkonsulent i den liberale tænketank Cepos Jonas Herby og henviser til internationale undersøgelser, som har vist, at skoler ikke har været afgørende for smittespredningen i det omgivende samfund.

"Regeringen var - selvom bl.a. Søren Brostrøm advarede mod at lukke skolerne - delvist undskyldt i foråret, hvor man vidste meget lidt om effekten af at lukke skoler. Men både Unicefs og European Center for Disease Controls litteraturstudier udkom allerede i december 2020 og altså  før skolerne var lukket i månedsvis. Det havde været rettidig omhu fra regeringens side, at sætte sig ind i den videnskabelige evidens, før man sendte børnene hjem fra skole", mener Jonas Herby.

Rettet 8/9: Elevernes fødselsårgang er rettet af Cepos og nu også på folkeskolen.dk, red.

Læs mere

Cepos.dk:  Årgang 2009 og 2010 betalte prisenfor regeringens manglende forberedelse forud for vinterbølgen
Powered by Labrador CMS