Pædagog om OK21: Jeg oplever uligheden hver eneste dag

Tiden med corona har for alvor synliggjort, at det både er tiltrængt og velfortjent med et løft af pædagogernes løn, mener Bettina Storm, skolepædagog og tillidsrepræsentant på Gåsetårnskolen i Vordingborg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens mange er sendt hjem for at arbejde, skal pædagogerne fortsat møde op. Det gælder også Bettina Storm. Som skolepædagog på Gåsetårnskolen i Vordingborg arbejder hun med børn med særlige behov. 

For børnene er det vigtigt, at hverdagen kører så ensrettet så muligt. Børnene har kognitive vanskeligheder, og derfor er det ikke alle børnene, der forstår coronakrisen, forklarer Bettina Storm. 

Hun mener, at det efterhånden bør stå helt klart for de fleste, hvor afgørende en funktion pædagoger har for at få resten af samfundet til at hænge sammen. Hver dag er pædagogerne med til at sikre, at børn i alle aldersgrupper og fra alle samfundslag kan få netop den støtte og anerkendelse, de har brug for for at trives, vokse og udvikle sig, mens deres forældre kan passe deres job.

DLF: Pædagoger har brug for et lønløft - men ikke på bekostning af lærernes reallønssikring

- Den funktion har vi også, når landet ikke er lagt ned af en pandemi. Vi er nødt til at gå på arbejde, for at samfundet kan holdes i gang, tilføjer Bettina Storm. 

- Vi skal have mere i løn, så enkelt kan det siges. Vi er nogle af dem, som får mindst i løn med en mellemlang videregående uddannelse, og derfor ønsker vi i virkeligheden blot en retfærdig løn, siger Bettina Storm. 

Hun oplever til hverdag uligheden på Gåsetårnskolen i Vordingborg. 

- Hvis vi sammenligner os med lærerne på skolen, oplever jeg uligheden hver eneste dag. Der skal ske noget snart, og derfor synes jeg også, at det er det rigtige at forhandle nu, fastslår Bettina Storm. 

Denne artikel er oprindelig bragt på A4 bag abonnement. Du kan læse uddraget frit på grund af et samarbejde mellem folkeskolen.dk og A4 Medier. A4 Medier skriver om arbejdsliv, arbejdsmiljø og overenskomst til sine abonnenter.