"Lærere og pædagoger har en fælles opgave lige nu i at sikre, at børnefællesskaberne er i trivsel og at alle børn – om de er hjemme eller møder op på skolen – er trygge og har det godt", siger Elisa Rimpler.

BUPL: Lettere for pædagoger og lærere at hjælpes ad, hvis alle er på skolen

Der bliver pres på, når skolerne samtidig med onlineundervisning skal nødpasse flere elever end under de tidligere nedlukninger. Derfor bør lærerne i 0.-4. klasse møde fysisk ind, så de kan hjælpes ad med pædagogerne, mener BUPL.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne og pædagoger skal hjælpes ad med at få enderne til at mødes under den kommende skolenedlukning.

Sådan sagde formanden for pædagogernes forbund Elisa Rimpler onsdag i denne uge til Ritzau og opfordrede i samme ombæring til, at lærerne hjælper til i nødpasningen.

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen påpegede  over for Ritzau i går, at han forventer, at lærerne har hænderne fulde med undervisningsopgaver.

"Det kommer til at lyde, som om at lærerne bare har tid til rådighed, som man bare lige kan bruge, og det synes jeg er en ærgerlig måde at betragte tingene på", siger han, men understregede dog også, at der vil være tilfælde, hvor lærerne kan hjælpe pædagogerne og omvendt.

I en skriftlig kommentar til folkeskolen.dk forklarer Elisa Rimpler, at hun primært opfordrer til, at lærerne er fysisk til stede på skolen, også når de laver onlineundervisning, så de to faggrupper kan hjælpes ad om opgaverne.

Og hun oplever, at det er der opbakning til, når det gælder i 0.-4. klasse, hvor eleverne kan sendes i skole, hvis forældrene er i arbejde eller private erhvervsdrivende.

"Det er jeg glad for, for sidst stod pædagogerne mange steder alene med en lang række opgaver. Vi skulle holde skolen åben hele dagen, mens vi hjalp de mindste ind i onlineundervisningen og arbejdede med børnenes trivsel, som vi ved er under pres", siger hun.

"Vi forventer ligesom både lærerne og skolelederne, at mange børn møder op i skole, fordi deres forældre skal arbejde, og derfor er der brug for, at både lærere og pædagoger er fysisk til stede i de små klasser og hjælpes ad i de få dage op til jul".

Elisa Rimpler ærgrer sig over, at det igen bliver nødvendigt at lukke skolerne med både onlineundervisning og nødpasning til følge.

"Det er hårdt for lærere såvel som pædagoger, men ikke mindst for børnene", siger hun og tilføjer:

"Lærere og pædagoger har en fælles opgave lige nu i at sikre at børnefællesskaberne er i trivsel og at alle børn - om de er hjemme eller møder op på skolen - er trygge og har det godt".

Powered by Labrador CMS