”Genåbningen i mandags havde ikke så meget med det her smitteudbrud at gøre. Det var egentlig fordi vi manglede mandskab og ville have styr på smitten, at vi lukkede ned”, siger Stine Kirk Jensen, der er skoleleder på Munkevængets Skole i Kolding.
”Genåbningen i mandags havde ikke så meget med det her smitteudbrud at gøre. Det var egentlig fordi vi manglede mandskab og ville have styr på smitten, at vi lukkede ned”, siger Stine Kirk Jensen, der er skoleleder på Munkevængets Skole i Kolding.

18 elever og 13 ansatte smittet på skole i Kolding

Munkevængets Skole nåede kun at være åben i fire dage, hvor flere og flere elever og lærere meldte sig syge med corona. I skrivende stund er 18 elever og 13 medarbejdere smittede. Skolelederen håber at åbne for 0.-4. klasse igen efter vinterferien.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Munkevængets Skole har en fortrinsvis stor andel af tosprogede elever og har både modtageklasser og specialklasser. Derfor var der mange både ansatte og elever på skolen under nedlukningen. Skoleleder Stine Kirk Jensen mener derfor ikke, at smitteudbruddet opstod blandt dem, som kom tilbage sidste mandag.

"Genåbningen i mandags havde ikke så meget med det her smitteudbrud at gøre. Det var egentlig fordi vi manglede mandskab og ville have styr på smitten, at vi lukkede ned", forklarer hun om, hvorfor skolen lukkede helt ned torsdag eftermiddag sammen.

Det er særligt blandt medarbejderne, i skolens modtageklasser og et nødundervisningshold i udskolingen, der har været smitteudbrud. Dermed er der ifølge smitteopsporingen ikke nogen direkte sammenhæng med genåbningen af 0.-4.-klasse sidste mandag.

 Håber at åbne igen efter vinterferien

Da alle i forvejen har ferie og på den måde ikke befinder sig på skolen, håber skolelederen at åbne som normalt mandag efter vinterferien.

"Smittespredningen skulle gerne vende nu, hvor alle er hjemme på ferie, og de smittede er i isolation. Vi venter på testresultater fra dem på 4. og 6.-dagen, og jeg regner med, at vi godt kan åbne igen for de mindste og nødundervisning i næste uge", siger skoleleder Stine Kirk Jensen.

Beslutningen om at lukke skolen blev truffet torsdag eftermiddag af Kolding Kommunes direktion og byrådet. Munkevængets Skoles ledelse bakker fuldt op om den beslutning, og Stine Kirk Jensen så det som den eneste mulighed for at stoppe spredningen.

Den engelske coronavariant, B117 er konstateret hos flere af de smittede på Munkevængets Skole. Den er endnu mere smitsom end den typiske coronavariant, og det bidrog til beslutningen om at lukke skolen straks.

Powered by Labrador CMS