Nu kan vaccinerede lærere i Holbæk igen blive testet

Onsdag i sidste uge meldte Holbæk Kommune ud, at test på skolerne fremadrettet var forbeholdt ikke-vaccinerede lærere. Efter en dialog med den lokale lærerkreds er aftalen nu, at vaccinerede lærere kan testes på arbejdspladsen, så længe der er kapacitet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På skolerne i Holbæk Kommune har det de seneste par uger været muligt at få foretaget kviktest for covid-19.

Men onsdag i sidste uge kom der en melding fra kommunen, om at testne var forbeholdt uvaccinerede lærere og elever.

Det blev understreget, at vaccinerede lærere ikke måtte blive testet forebyggende, heller ikke selv om der var kapacitet til det på den enkelte skole.

Ganske hurtigt efter udmeldingen gik den lokale lærerkreds i dialog med kommunen, og allerede fredag kom der en kontrameldning.

Nu må vaccinerede lærere alligevel godt testes på skolerne, hvis der er kapacitet til det.

"Det ville efter vores mening være et helt forkert signal i en situation med kraftigt stigende smittetal ikke at teste dem, der gerne vil testes, når poderne alligevel er ude på skolerne, og indtil nu som regel har haft tid til det", siger formand for Holbæk Lærerkreds Hans Junker til folkeskolen.dk.

"Så vi var ikke tilfredse med den oprindelige udmelding, men vi er meget tilfredse med dialogen med kommunen, og med hvor hurtigt vi kunne finde en løsning".

"Udmelding fredag var, at hvis der er kapacitet, så kan man godt blive testet forebyggende, selv om man er vaccineret".

Ingen garanti om test 

Ingen garanti om test 

De vaccinerede lærere har dog ikke noget krav på at blive testet forebyggende, hvis der ikke er overskydende kapacitet, efter de ikke-vaccinerede og dem med symptomer er blevet testet.

"Så sent som i dag fik vi en melding om, at to podere er stoppet og to andre skulle i selvisolation som nære kontakter", fortæller Hans Junker.

"Den slags kan naturligvis opstå. Så vi er helt med på, at man ikke kan have et krav på eller en garanti for som vaccineret at kunne blive testet forebyggende".

Den lokale lærerformand understreger dog, at der fra kommunens side arbejdes hårdt for at sikre så høj testkapacitet som muligt.

"Kommunen ansætter hele tiden nye podere og prøver at opskalere beredskabet. Det vigtigste for os er, at lærerne naturligvis skal kunne udnytte ledig kapacitet, når den er der, og det er heldigvis det, der gælder nu."

Powered by Labrador CMS