"Jeg tror, at der er en grænse for, hvor længe unge mennesker kan være bange for noget, der ikke er sket. Nu har man fra samfundets side i lang tid sagt 'ulven kommer, ulven kommer', og for dem er den ikke rigtigt kommet endnu. Så de er ligeglade med stigende smittetal", siger Maria Roneklindt om sine elever i udskolingen.

Lærer: Vi bruger 10-15 minutter af hver lektion på corona

Siden sommerferien har skullet leve op til de almindelige fagkrav, men rigtig meget af undervisningstiden forsvinder i ekstra hygiejne og på at tale om corona, fortæller en udskolingslærer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle lektioner starter nogenlunde ens for tiden. Eleverne hænder skal sprittes eller vaskes, og det samme skal bordene - og så skal skolens coronarestriktioner nok en gang gentages. Efter 10 til 15 minutter kan selve undervisningen gå i gang.

Selvom startrutinen længe har ligget så meget på rygraden, at eleverne snildt vil kunne udføre den i søvne, giver den alligevel anledning til en daglig kamp.

Det fortæller Maria Roneklindt, der hovedsageligt har klasser i udskolingen på Byskovskolen afdeling Benløse i Ringsted i engelsk, dansk, tysk, samfundsfag, historie og kristendomskundskab. 

"Vi bruger enormt meget tid på konflikter, fordi de unge mennesker er ikke så bange for corona, som de burde være. Det gælder både i frikvarterne og i timerne", fortæller hun og tilføjer, at hun ikke har samme udfordringer med sin 5.-klasse.

"De tager det mere seriøst. Måske er det, fordi de er mere autoritetstro, mens teenagere bare gerne lige vil prøve nogle grænser af", siger hun.

Maria Roneklindt fortæller, at hun i start har forsøgt at gå dybere ind en snak med elever, hvad der kan være årsager til de forskellige regler. Men nu har hun efterhånden skiftet taktik.

"Jeg er begyndt at bruge sætningen: 'Jeg er holdt op med at spørge, hvad der giver mening, og det er I også nødt til. Og så må vi gøre det, vi får at vide og lade være med at stille så mange spørgsmål'. Men jeg forstår godt, at de unge mennesker er forvirrede og frustrerede. Vi voksne kan jo også have svært ved at se logikken i det hele".

Kontakter forældre ved overtrædelser af restriktionerne

Skolen har også som regel, at lærerne skal give forældrene besked, hver gang deres barn ikke har overholdt skolens coronarestriktioner. Noget, der især sker i frikvarterne, hvor eleverne har svært ved at forblive klasseopdelte.

"Her skriver vi hver gang hjem til forældrene, at de skal tage en snak med deres barn om reglerne, og vi sender også en besked til skolelederen. Han bliver simpelthen bombarderet med beskeder hver dag, men så får han et overblik over, hvor meget vi står i. Det vil han gerne være indover", fortæller hun.

Læs mere

Maria Roneklindts blog som faglig rådgiver påfolkeskolen.dk/engelsk

Powered by Labrador CMS