Lærer Maria Fromseier Kjærgaard sætter skolen til debat. Hun har nået semifinalen i debat, og er klar til at gå på Politikens scene på Folkemødet på fredag.
Lærer Maria Fromseier Kjærgaard sætter skolen til debat. Hun har nået semifinalen i debat, og er klar til at gå på Politikens scene på Folkemødet på fredag.

Lærer og debattør: Jeg elsker, når lærere blander sig i debatten

Maria Fromseier Kjærgaard er lærer, men hun er også uddannet meningsdanner fra DLF's og Ceveas uddannelse, og så er hun lokalpolitiker. Hun har nået semifinalen i DM i debat, og skolen er blandt emnerne, når hun står klar til finaledysten på Folkemødet på Bornholm.

Publiceret
Folkeskolen skal revideres, og lærerne skal inddrages i det arbejde, mener Maria Fromseier Kjærgaard.
Folkeskolen skal revideres, og lærerne skal inddrages i det arbejde, mener Maria Fromseier Kjærgaard.

Blå bog: Maria FromseierKjærgaard


25-årige Maria Fromseier Kjærgaard er lærer på Svartingedal Skolei Hasle på Bornholm. Hun bliver færdig på læreruddannelsen næstesommer.
Hendes undervisningsfag er dansk, historie og samfundsfag.
Hun blev valgt til kommunalbestyrelsen på Bornholm første gang i2103 for socialdemokratiet. Dengang var hun 21 år.
I dag er hun udvalgsformand for job-, udviklings- ogfritidsudvalget i Bornholms kommunalbestyrelse.
Hun har netop afsluttet DLF's og Ceveas meningsdanneruddannelsenog deltager i årets DM i debat. Hun og de andre deltagerekæmper om pladsen i finalen på Politikens scene (N6) fredag klokken13.30. Finalen er samme sted lørdag klokken 14.30.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I morgen begynder Folkemødet i Allinge. Ministre, politikere, forskere og meningsdannere rejser til øen fra hele landet. Op mod 100 debatter har skolen som omdrejningspunkt. Og på fredag får den 25-årige bornholmske lærer og lokalpolitiker Maria Fromseier Kjærgaard plads i rampelyset på dagbladet Politikens scene. Hun har nået semifinalen i DM i debat - og hun står klar med mikrofonen, når de sidste runder bliver afviklet på hendes hjem-ø. Hun ville ønske, at flere lærere råbte højt i den offentlige debat.  

Maria Fromseier Kjærgaard, hvorfor har du valgt at gå aktivt ind i den offentlige debat om skolen?

"Det har jeg, fordi jeg som fagprofessionel kan komme med nogle andre perspektiver.  Det er os, der er i det, som kan fortælle om, hvordan det er, og hvad der skal ændres. For der er ting, der skal ændres, og det vil jeg gerne påvirke".

Om 10 år, er du så lærer eller politiker?
"Helt klart lærer. Det er jeg ikke i tvivl om. Jeg elsker mit arbejde, elsker at undervise. Jeg vil også gerne fortsætte i lokalpolitik så længe det er sjovt, men jeg kommer ikke til at gå efter for eksempel en landspolitisk karriere".

Powered by Labrador CMS