Skoleleder siger op efter mediedebat og forældreaktion

Et dårligt samarbejdsklima på Grindsted Vestre Skole kulminerede i sidste uge med, at en gruppe forældre arrangerede en SMS-kæde vendt mod skolens leder. Nu har han valgt at forlade jobbet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I følge formanden for Grindsted-Billund Lærerkreds Carsten Nielsen har der været problemer i samarbejdet mellem skoleleder Per Børlum og skolens lærere og forældre gennem flere år.

"Problemerne kom for nylig op til overfladen, da en gruppe lærere valgte at sygemelde sig på grund af det dårlige samarbejde. De mente, at klimaet var blevet yderligere forværret efter at skolelederen flyttede sammen med en af skolens kvindelige lærere, men det er ikke nyt at samarbejdet ikke fungerede", siger han.

Opfordret til at sige op

Lærernes sygemelding fik i første omgang kommunens børne- og kulturdirektør Erik Holm til at fritage den kvindelige lærer for tjeneste og til sammen med den lokale lærerkreds at udfærdige en plan, der skulle finde ud af, hvad der var i vejen på skolen og siden forsøge at genopbygge samarbejdet. Før planen nåede at blive sat i værk, eskalerede situationen.

Lærernes sygemelding fik ifølge Jydske Vestkysten en gruppe forældre til at starte en SMS-kæde, for at få alle til at holde deres børn hjemme et par dage. Samtidig opfordrede et lokalt byrådsmedlem offentligt skolelederen til at træde tilbage. Det valgte Per Børlum at gøre i fredags med henvisning til det pres, han er blevet udsat for gennem medierne.

"Nu er det ikke sikkert, at der bliver brug for en redningsplan. Under alle omstændigheder skal skolens nye ledelse på plads, før det bliver besluttet, hvad der skal ske", siger kredsformand Carsten Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Børlum.