I år gennemføres Skole OL som virtuel begivenhed.

Alle 0.-8.-klasser inviteres til virtuelt Skole OL

Efter corona-aflysning sidste år har folkene bag Skole OL lagt hovederne i blød og inviterer nu 0.-8. klasser over hele landet til Danmarks største sportsbegivenhed for børn – virtuelt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det virker på mange måder som en umulig opgave at samle 12.000 skoleelever til en finale i Skole OL, når landets folkeskoler kun så småt er begyndt at åbne igen efter lang tids nedlukning.

Ikke desto mindre har folkene bag Skole OL lagt hovederne i blød og ladet kreativiteten spire, hvilket nu medfører, at 0.-8. klasser landet over inviteres til De virtuelle Skole Olympiske Lege, der skal kulminere med en virtuel finalefest sendt direkte fra Lego House i Billund.

Skole OL, der så dagens lys i 2009, er udviklet af Dansk Atletik og Danmarks Idrætsforbund i samarbejde med TrygFonden og Nordea-Fonden, mens Salling Group støtter økonomisk. I 2021-2024 er Billund Kommune - som hjemsted for "børnenes hovedstad" - vært for Skole OL-finalen, der støttes af Ole Kirk's Fond.

OL på ny og innovativ måde

"I år er Skole OL igen desværre udfordret på grund af corona, men Skole OL 2021 er et bevis på, at kreativiteten spirer i krisetider. For i år bliver Skole OL virtuelt, men vores værdier, fællesskab, færdighed og fairplay og idrætten forbliver omdrejningspunkt, så vi forventer os endnu en fantastisk Skole OL-sæson - på en ny og innovativ måde, siger Morten Mølholm, der er direktør for Danmarks Idrætsforbund.

11.000 elever til finalestævne i Skole-OL 

De virtuelle Skole Olympiske Lege begynder den 25. maj og fortsætter tre uger frem. Her skal eleverne klassevis gennemføre en række sjove og udfordrende konkurrencer på deres skoler. Der er lagt op til masser af bevægelse med alternativ bowling, siddende volleyball, trillebør-relay og meget andet.

I et dertil oprettet virtuelt univers kan lærerne løbende indsende klassernes resultater, som tages med videre til den store, virtuelle finale fredag den 18. juni, hvor en landsdækkende vinder fra hvert klassetrin skal kåres.

Her kulminerer det hele i en stor virtuel finalefest, som skal sendes direkte fra Lego House og transmitteres ud til klasselokaler landet over.

Det er Billund Kommune, der er vært for Skole OL-finalen 2021-2024. Samarbejdet mellem Billund Kommune og Skole OL hænger sammen med visionen om Billund som "børnenes hovedstad".

Powered by Labrador CMS