11.000 elever til finalestævne i Skole-OL

Der blev slået rekord i antal sportsgrene, da 11.000 elever fra 67 kommuner i går tog hul på finalerne i Skole-OL i Aarhus. Finalerne løber i fire dage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var indmarchceremoni, olympisk ild, peptalk fra topatleter og masser af idræt, da første Skole OL-finaledag ud af fire i går blev skudt i gang på Ceres Park i Aarhus.

Med parasport, bordtennis, crossløb og orienteringsløb som nye discipliner på årets finaleprogram er antallet af idrætsgrene på programmet rekordstort i år til finalerne til Skole-OL, der løber af stablen i Aarhus 18.-21. juli.

"Skole OL tilbyder nu ni forskellige idrætter, som hver især har deres særlige egenskaber, men hvor fællesskabet er i fokus, når der konkurreres", siger finalechef Morten Brammer Olesen i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

Nye initiativer skal inkludere handicappede elever i idræt og til Skole-OL

"De 11.000 finaledeltagere fra hele landet kommer fulde af forventning og glæde - klar til at yde deres absolut bedste sammen med deres klassekammerater. Vi håber på at kunne give dem nogle fantastiske dage og en idrætsfest, der knytter nye venskaber og fællesskaber på tværs af geografien".

60.000 til lokalstævner

I alt 60.000 elever fra 4.-7. klasse i 82 kommuner har siden november 2018 dystet til lokalstævner i atletik, bowling, bueskydning, bordtennis, crossløb, orienteringsløb, parasport, roning og svømning for at kvalificere sig til den igangværende Skole OL-finale.

Bag stævnerne står skoler, foreninger, forbund og en masse frivillige. Det hele begyndte i København i 2009, men nu er Skole-OL ude i hele Danmark. Det bringer et stolt smil frem på læben hos Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund, der var med til at søsætte Skole-OL for ti år siden.

"Det viser, hvor meget vi kan løfte i flok, når skoler og foreningsliv går sammen og sætter spot på idræt og fællesskab, og når vi samtidig har nogle fonde, som tror på vores idéer og støtter op om idrætten", siger han i pressemeddelelsen.

Rekordstor deltagelse i finalerne i Skole-OL

Ved Skole OL-finalen deltager ni af Danmarks bedste topatleter i forskellige funktioner som for eksempel åbningstaleere, speakere og autografskrivere. Det gælder eksempelvis verdensrekordindehaver i bowling, Mai Ginge, paralympisk-sølvvinder i svømning, Niels Korfitz og VM-sølvvinder i orienteringsløb, Cecilie Klysner.