Idræt
0   1

11.000 elever til finalestævne i Skole-OL

Der blev slået rekord i antal sportsgrene, da 11.000 elever fra 67 kommuner i går tog hul på finalerne i Skole-OL i Aarhus. Finalerne løber i fire dage.

Der var indmarchceremoni, olympisk ild, peptalk fra topatleter og masser af idræt, da første Skole OL-finaledag ud af fire i går blev skudt i gang på Ceres Park i Aarhus.

Med parasport, bordtennis, crossløb og orienteringsløb som nye discipliner på årets finaleprogram er antallet af idrætsgrene på programmet rekordstort i år til finalerne til Skole-OL, der løber af stablen i Aarhus 18.-21. juli.

"Skole OL tilbyder nu ni forskellige idrætter, som hver især har deres særlige egenskaber, men hvor fællesskabet er i fokus, når der konkurreres", siger finalechef Morten Brammer Olesen i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

"De 11.000 finaledeltagere fra hele landet kommer fulde af forventning og glæde - klar til at yde deres absolut bedste sammen med deres klassekammerater. Vi håber på at kunne give dem nogle fantastiske dage og en idrætsfest, der knytter nye venskaber og fællesskaber på tværs af geografien".

Artiklen fortsætter under banneret

60.000 til lokalstævner

I alt 60.000 elever fra 4.-7. klasse i 82 kommuner har siden november 2018 dystet til lokalstævner i atletik, bowling, bueskydning, bordtennis, crossløb, orienteringsløb, parasport, roning og svømning for at kvalificere sig til den igangværende Skole OL-finale.

Bag stævnerne står skoler, foreninger, forbund og en masse frivillige. Det hele begyndte i København i 2009, men nu er Skole-OL ude i hele Danmark. Det bringer et stolt smil frem på læben hos Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund, der var med til at søsætte Skole-OL for ti år siden.

"Det viser, hvor meget vi kan løfte i flok, når skoler og foreningsliv går sammen og sætter spot på idræt og fællesskab, og når vi samtidig har nogle fonde, som tror på vores idéer og støtter op om idrætten", siger han i pressemeddelelsen.

Ved Skole OL-finalen deltager ni af Danmarks bedste topatleter i forskellige funktioner som for eksempel åbningstaleere, speakere og autografskrivere. Det gælder eksempelvis verdensrekordindehaver i bowling, Mai Ginge, paralympisk-sølvvinder i svømning, Niels Korfitz og VM-sølvvinder i orienteringsløb, Cecilie Klysner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.184 andre er allerede tilmeldt