Stevns: Millionbesparelse kan koste 30 lærerstillinger

Stevns Kommune har vedtaget en besparelse på 13,4 millioner på skoleområdet i budgettet for 2011. Et sparekatalog er nu i høring. Den endelige udmøntning kan ende med at koste 30 ud af 200 lærerstillinger i kommunen, frygter lærerforeningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det handler om at få kommunens budget til at hænge sammen", siger skolechef i Stevns Kommune, Anton Svendsen, om den besparelse på skoleområdet på 13,4 millioner kroner, som indgår i det budget, kommunen har afleveret til finansministeriet.

Besparelsen er vedtaget som en rammebesparelse, og det er derfor endnu ikke vedtaget, hvordan den skal udmøntes. Et forslag er netop sendt i høring, og ifølge det skal langt den største besparelse findes på fagpersonale og normalundervisning - det vil sige lærerstillinger og timetal.

Formanden for den lokale lærerforening, Poul Erik Madsen, frygter da også, at besparelserne kommer til at koste op imod 30 af de 200 lærerstillinger i kommunen.

På grund af tidsnød blev besparelsen vedtaget uden høringsfase, og det har ført til en del kritik fra blandt andet skolebestyrelserne.

"Enhver, der har fulgt med i dagspressen, ved, at Køge Kommune netop har gennemført rekordstore besparelser. Her blev de første oplæg sendt ud allerede i begyndelsen af maj, og de berørte parter har haft over tre måneder til at reagere på et meget detaljeret materiale. Hvorfor får vi på Stevns først disse informationer efter, at besparelserne er endeligt vedtaget? Er det, fordi forvaltningen er en flok amatører, eller er der politiske grunde til, at konsekvenserne bevidst holdes tilbage", spurgte næstformand i skolebestyrelsen på Strøbyskolen, Karsten Skov, ifølge Sjællandske Medier på et borgermøde.

Den kritik bider dog ikke på Anton Svendsen.

"Det er én udlægning, jeg har en anden. Det er rigtigt, at selve beløbet ikke har været i høring, men nu er det jo så i høring, hvordan besparelsen skal udmøntes. Her er der rig lejlighed til at komme med indsigelser", siger han.