Formand i skoleudvalget i Hjørring Kommune Kasper Maarup Andersen mener, at skolebestyrelserne, som har nægtet at godkende skolebudgettet, har misforstået kommunen intention med et internt notat. "Vi har aldrig ønsket, at de skulle fyres", siger han.

Udvalgsformand i Hjørring: Aldrig planen at fyre skolebestyrelser

I kan gå eller blive afskediget. Sådan beskrev Nordjyske Stiftstidende beskeden fra kommunen til to skolebestyrelser i Hjørring, da de nægtede at godkende skolebudgettet. Det er én stor misforståelse, siger formanden for skoleudvalget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjørring Kommune valgte at henvende sig hos Undervisningsministeriet, da to skolebestyrelser i Hjørring by nægtede at godkende skolebudgettet. Det tog skolebestyrelserne ifølge avisen som en hentydning fra kommunen: Gå frivilligt, eller også undersøger vi, om vi kan fyre jer.

Men det er helt misforstået, lyder det nu fra formand for børne-, skole- og ungeudvalget i Hjørring Kommune Kasper Maarup Andersen (K).

"Vi har aldrig oplevet, at en bestyrelse ikke godkender et budget, så vi havde brug for at undersøge, hvad proceduren er, når en bestyrelse nægter at gøre det. Det var helt pragmatisk. Jeg opponerer meget imod, at man tillægger det, at vi vil have dem fyret. Hverken vi politikere eller forvaltningen har haft det ønske", siger han.

Skolebestyrelsens kritik af kommunen blev først fremlagt i Nordjyske Stiftstidende, og i går bragte folkeskolen.dk en artikel med citater fra dette medie. Kasper Maarup Andersen henvendte sig i første omgang ikke til Nordjyske, da han først ville være sikker på, at der ikke var nogen, der 'havde sagt noget forkert'.

Hjørring-skoler afviser budget: Det hænger ikke sammen

Ukendt notat

I juni blev bestyrelserne i et notat gjort opmærksomme på, at de havde mulighed for at gå frivilligt. I samme notat fik de at vide, at kommunen ville gå til Undervisningsministeriet for at undersøge, hvad man kunne gøre.

Kasper Maarup Andersen fik til gengæld ikke kendskab til dette notat, før han læste artiklen i Nordjyske.

"Politisk har vi aldrig set det notat, og vi er ved at få en redegørelse for det. Vi har ikke været inddraget i det fra politisk side", siger han.

Han understreger dog stadig, at dette heller aldrig skulle tolkes som et forsøg på at overbevise bestyrelserne til at godkende budgetterne, eller at konsekvensen kunne blive en fyring.

"Vi ønsker ikke, at bestyrelsen går. De er demokratisk valgte, og de må træffe de beslutninger, de vil. Jeg kan ikke forstå, at de tager det som en trussel. Vi har indbudt til dialog på kryds og tværs, og vi har aldrig haft et dårligt samarbejde. Hvis vi tidligere havde givet signaler om, at vi ikke kunne samarbejde med dem, så kunne jeg forstå det. Men vi vil stadig meget gerne samarbejde med dem", siger Kasper Maarup Andersen.

Ville gerne give flere penge

Da skolebestyrelserne ikke har godkendt budgettet, er det nu skoledistriktslederen, som har ansvaret. Kasper Maarup Andersen mener, at han lytter til bestyrelserne, når de giver udtryk for, at de ikke har penge nok, men at der ikke er meget at gøre, da det er byrådet, der opstiller de økonomiske rammer.

Odense: Forældre forkaster budgettet på halvdelen af skolerne

"Der er ikke noget, jeg hellere ville end at give dem nogle flere penge. Jeg har jo selv to børn i skolerne, og jeg vil da gerne have, at de alle har de bedste forudsætninger, men byrådet har givet nogle økonomiske rammer, og vi må træffe de bedste beslutninger inden for de rammer. Men skolebestyrelserne er i deres gode ret til at sige, at de har for få penge", siger han.