Morten Refskov (tv)  og borgmester i Ballerup Jesper Würtzen indgik for et år siden en lokal arbejdstidsaftale for lærerne i Ballerup.
Morten Refskov (tv) og borgmester i Ballerup Jesper Würtzen indgik for et år siden en lokal arbejdstidsaftale for lærerne i Ballerup.

NEJ: ”Man skal tage kampen, når den er nødvendig”

Aftaleret skal være landsdækkende. Vi skal ikke acceptere Lov 409. Vi skal tage kampen nu. Sådan lyder de tre vigtigste argumenter for, at formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov anbefaler medlemmerne at stemme nej til lærerforliget.

Publiceret

Morten Refskov

Morten Refskov (31) blev uddannetlærer i 2007 fra KDAS. Han blev lærer på Rosenlundskolen iBallerup. I 2010 blev han tillidsrepræsentant og medlem afkredsstyrelsen. I 2012 blev han kredsformand. Ballerups lærere hari to omgange været på en såkaldt mødeplan, hvor lederen bestemmerstart- og sluttidspunkt for de fleste af lærernes opgaver. I marts  2014 indgik Ballerup Lærerforening en 2-årig lokal arbejdstidsaftale medkommunen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

JA: To parter forpligter sig til fælles ansvar 

"Danmarks Lærerforenings indflydelse og aftaleret skal fortsat være landsdækkende. Vi skal dyrke fællesskabet og solidariteten og modsætte os øget individualisering. Det her resultat trækker i den forkerte retning. Der er tale om en reel interessekonflikt, og den bliver bestemt ikke lettere at løfte af, at den bliver udlagt til lokal forhandling", lyder det i et mailsvar fra Morten Refskov på spørgsmålet om de tre væsentligste grunde til, at han som en af få kredsformænd i DLF anbefaler et nej.

"Resultatet indeholder Lov 409 og ingen bindende arbejdsgivertilkendegivelse af, at vi skal en anden vej", fastholder Morten Refskov."Jeg er derfor meget bekymret for, at vi med en accept af den kendsgerning splitter foreningen og vil blive oplevet som hykleriske af mange af vores medlemmer. Vi skylder derimod at vise medlemmerne respekt ved tydeligt at lade forstå, at de nuværende forhold er helt og aldeles uacceptable! Hvis arbejdsgiver og samfundet som helhed fastholder en anden opfattelse, må der lovgives endnu en gang", mener Morten Refskov.

Kredsformand: Politikerne lytter til os 

Den sidste gode grund til et nej er, at han ikke tror på, at løbende evalueringer og genoptagelse af forhandlinger frem mod de næste overenskomstforhandlinger i 2018 vil gøre en forskel for medlemmerne.

"Jeg er bange for, om vi overhovedet kan fastholde medlemmerne i den periode, når vi leverer så beskedne resultater for dem. I Ballerup har vi erfaring med, at man skal tage kampen, når den er nødvendig at tage, selvom det umiddelbart virker uoverskueligt og formålsløst. Det styrker, om ikke andet, sammenholdet og selvforståelsen, og vi er som fagforening aldrig stærkere end vores fællesskab".   

Debat:Ballerup Lærerforenings styrelse anbefaler et nej 

 

 

Læs mere

DLF's indstik i Folkeskolen nr. 5 med gennemgangaf aftaleresultatet

Powered by Labrador CMS