JA: To parter forpligter sig til fælles ansvar

Et fælles ansvar for et godt samarbejde, en løftestang til at tidsfastsætte opgaver og en fornuftig lønfremgang er de tre væsentligste argumenter for at stemme ja til lærernes overenskomstforlig, mener formand for Herlev Lærerforening Bent Larsen, som efter 34 år som kredsformand er på vej på pension.

Publiceret

BENT LARSEN

Bent Larsen (62) blev lærer i 1977 fraBlågård Seminarium. Han blev tillidsrepræsentant påKøllegårdsskolen i Herlev i 1979. Allerede som 27-årig blev hanvalgt som kredsformand. Han var med til at lave den første lokaleprofessionsarbejdstidsaftale i 2005. I 2007 modtog han Stinusprisensammen med borgmester Kjeld Hansen. Han har indgået en toårigfælles forståelse med kommunen som skaber rammer om lærernesarbejdstid i Herlev indtil sommeren 2016. Efter 34 år som menerhan, at han er den længst sidende kredsformand i DLF. Den 1. aprilgår han på pension. Han inviterer torsdag den 26. marts tilafskedsreception fra 15.30 til 18 i Herlev Medborgerhus,Herlevgårdsvej 18-20.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

NEJ: "Man skal tage kampen, når den er nødvendig"

"Den overordnede og vigtigste grund til at stemme ja er papiret om arbejdsvilkårene. Det væsentlige er, at der nu er to parter, der forpligter sig til at tage fælles ansvar for, at lærerne har tid til at forberede undervisningen. Det må betyde, at den fatwa, som KL har haft mod aftaler, er ophævet", lyder første svar fra Bent Larsen, da folkeskolen.dk  beder ham kort at fortælle om de tre væsentligste grunde til, at han anbefaler medlemmerne af DLF at stemme ja ved den elektroniske urafstemning.

Han mener, at de 15 punkter om lærernes arbejdstid kunne være lavet ud fra den fælles forståelse, som Herlev Lærerforening har med Herlev Kommune.

Lærerne i Herlev skal undervise 24½ lektion 

"I Herlev kan vi ikke bruge punkterne så meget som en løftestang, for vi har allerede opnået meget. Men det bliver en løftestang for en lang række kredse rundt omkring. Det punkt vi måske kan bruge handler om tidsforbruget til forberedelse og de øvrige dele af lærerens arbejde. Det vil vi gerne bruge til at se, om vi kan blive mere præcise i vores opgaveoversigter. Vi vil meget gerne længere med at tidsfastsætte lærerens opgaver - eventuelt i puljer".

"Det sidste punkt er lønaftalen. Den er ikke prangende, men bestemt acceptabel i de samfundsvilkår, der er i øjeblikket. Og den sjette ferieuge regner vi med, de fleste vil tage som et gode".

Debat: En enig styrelse i Herlev Lærerforening anbefaler et JA 

 

Læs mere

DLF's indstik i Folkeskolen nr. 5 med gennemgangaf aftaleresultatet