Ballerup Kommune
1   731

Kredsformand: Politikerne lytter til os

Lærerne i Ballerup har i årevis kæmpet for ordentlige rammer for arbejdstiden. Nu har de fået rammer, der skaber plads til udvikling af skolen.

»Når man skal lave skoleudvikling, er det afgørende, at man har en løbende dialog og er enige om rammerne for arbejdet«.

Det siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov.

Artiklen fortsætter under banneret

Han sætter stor pris på, at Ballerup Kommune har indgået en toårig overgangsaftale med Ballerup Lærerforening, en aftale, som definerer rammerne for lærernes arbejdstid på en måde, som til en vis grad ligner den, de arbejdede under sidste skoleår.

»Det betyder meget for energien blandt lærerne, at parterne samarbejder og hele tiden finder løsninger på de udfordringer, der opstår. Vi har langt hen ad vejen fået adskilt arbejdstid og skolereform«, siger Morten Refskov.

»Det er et stort plus, at man ikke bringer fortolkninger og uenigheder ud på den enkelte skole. Det er taget i en forhandling mellem parterne. Det giver overskud på skolen til undervisning af eleverne«.

Morten Refskov understreger, at skolereformen i Ballerup som i andre kommuner er underfinansieret.

»Vi har ikke via arbejdstidsaftalen kunnet gøre noget ved, at skolereformen er underfinansieret, men vi har gjort vores for at kompensere for det. Det har været en stor del af vores motivation. Vi har mange sideløbende projekter og er også i gang med en ny skolestruktur: Men det at vi har en genkendelig arbejdstid, gør, at vi har fået en mere rolig implementering af skolereformen. Der er stadig udfordringer - men sammenlignet med andre kommuner er det foregået mere roligt i Ballerup«.

Kredsformanden håber, at tilliden mellem kommune og kreds fortsætter.

»Vi har haft mange bokserier gennem tiden. Netop derfor tror jeg, vi har et fælles ønske om at videreføre et tillidsfuldt samarbejde. Vi tror på, at vi finder de bedste og mest vedvarende løsninger, hvis vi er fælles om det. Folkeskolen har brug for stabilitet og kontinuitet. Det er svært at sikre, hvis man hele tiden skal slås om rammerne«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ