Karsten Langberg Jørgensen behandler arbejdstids- og lønsager for Danmarks Lærerforening på Vestfyn

Delegeret: Mange lærere går på arbejde med stress

Sagsbehandler i Vestfyns Lærerkreds Karsten Langberg Jørgensen har i løbet af de seneste to år talt med mange lærere, der arbejder selvom de har tydelige tegn på stress.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad optager dig mest for tiden?

"Det er den manglende forberedelsestid. Den har gjort det rigtigt svært at være lærer. Jeg startede som sagsbehandler for to år siden, og i den periode er antallet af sygemeldinger i kredsen forhøjet (rettet: 14.09 kl. 09:40). Vi oplevede et forhøjet sygdomsniveau lige efter konflikten og et endnu højere niveau sidste år. Udover de mange sygemeldinger, taler jeg også med en masse lærere, der ikke er sygemeldte, men som har nogle klare symptomer på, at det er stressede."

Hvad fortæller de dig?

"Der er mange, der ringer og siger 'jeg kan ikke forstå, hvad der er sket. Jeg har aldrig været sådan her'. Det er altså lærere, der har haft et langt og godt liv i folkeskolen. De fortæller, at de har haft nogle meget voldsomme kropslige reaktioner", fortæller Karsten Langberg Jørgensen.

Han tør ikke på nuværende tidspunkt spå om, hvordan det nuværende skoleår kommer til at se ud i forhold til antallet af sygemeldinger. Han fortæller, at kommunen har forsøgt at hjælpe lærerne ved at gøre arbejdstiden mere fleksibel.

"Kommunen har haft en dialog med os, og på den baggrund har de lavet et dialogpapir. Her har de bl.a. lyttet til, at vi gerne vil have noget flextid ind. Det kan måske afhjælpe nogle ting. Men det løser ikke selve problemet. Det ændrer ikke på de mange opgaver, der skal løses. Men det kan måske gøre det lidt lettere."