Lærerkommissionen: 10 skoler udpeget til forundersøgelse

Ti folkeskoler er udpeget til en forundersøgelse, som skal understøtte lærerkommissionens arbejde med lærernes arbejdstid. Forskningscentret Vive gennemfører interview med lærere, ledelse og tillidsrepræsentanter på de ti skoler.

Publiceret

De 10 skoler i forundersøgelsen

Kratbjergskolen i Ravnsholt, Allerød.

Vallensbæk Skole, Vallensbæk.

Distriktsskolen Vest, Byskoleafdelingen, Lolland.

Nordskolen, afdeling Nykøbing, Odsherred.

Særslev-Hårslev-Skolen, Nordfyns.

Sdr. Omme Skole, Billund.

Østerhåbsskolen, Horsens.

Tranbjergskolen, Aarhus.

Bryrup Skole, Silkeborg.

Kilden Børne-og Ungeunivers, Rebild.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anbefalinger omkring lærernes arbejdstid, arbejdsmiljø og størst mulig kvalitet i undervisningen skal lærerenes arbejdstidskommission skal aflevere i slutningen af 2019. Undervejs får de hjælp fra Det Nationale Forsknings-og Analysecenter for Velfærd (Vive), hvorfra en seniorforsker og en analytiker interviewer lærere, tillidsrepræsentanter og ledelse på ti folkeskoler. 

En af de ti skoler, der er udpeget til at understøtte kommissionens arbejde, er Østerhåbsskolen i Horsens, der ved besøget vil fortælle om deres organisation og oplevelse af hverdagen på skolen.

Første møde i arbejdstidskommissionen

"Vi vil naturligvis folde disse emner ud, når vi svarer på spørgsmål ind i det. Der vil være flere forskellige interview. Jeg håber og tror, at det tilsammen giver et billede af den oplevede hverdag her på vores skole fra flere vinkler", siger skoleleder Charlotte Kærsaa til folkeskolen.dk

Hun håber, at Vive får input med i forhold til deres bud på løsninger, håndtering, organisering og ikke mindst en indsigt i den løbende og tillidsbaserede dialog, de ifølge skolelederen har med hinanden på Østerhåbsskolen. 

Nordskolen i Nykøbing Sjælland er også en af de udvalgte skoler, der har fået invitation til at deltage i forundersøgelsen, hvilket glæder skoleleder Helle Bender Justesen.

"Det er vi rigtig stolte og glade over at skulle være med til, og da jeg fik beskeden, tænkte jeg 'wauw'. Jeg skal ikke til bal hos dronningen. Men det er da tæt på", siger skolelederen til avisen Nordvestnyt.

I lommen på Bondo eller KL? "Hvis jeg er noget, er jeg i lommen på folkeskolen" 

 

Lærernes arbejdstidskommissions anbefalinger skal bruges i forhandlingerne mellem KL og Lærernes Centralorganisation (LC) om en arbejdstidsaftale for lærerne.

Powered by Labrador CMS