Knap 39 timer om ugen i 42 uger skal lærerne være til stede på Hæld­agerskolen i Vejle næste skoleår. Ledelsens udmelding giver anledning til spørgsmål i faglig klub.
Knap 39 timer om ugen i 42 uger skal lærerne være til stede på Hæld­agerskolen i Vejle næste skoleår. Ledelsens udmelding giver anledning til spørgsmål i faglig klub.

Vejen til en ny hverdag

Fast arbejdstid på skolen i knap 39 timer om ugen i 42 uger, lyder meldingen fra ledelsen på Hældagerskolen i Vejle. Folkeskolereform og arbejdstid fører til mange spørgsmål på skolens møde i faglig klub.

Publiceret

Camilla Grønnebæk,
 lærer

»Vi har været i en proces her på skolen, hvor man har ventet medat fortælle os noget, indtil man vidste noget. Det har været enpositiv ting. Men nu er forventningerne om mødetiderne meldt ud, også kommer alle frustrationerne. Jeg tror, vi tror, at nogle ting ermere besluttet, end de måske er.

Men i virkeligheden er vi først lige gået i gang.Reformgruppemøderne her på skolen er lige begyndt, og det sammegælder møderne i pædagogisk råd«.

Line Velling, 
lærer

»Jeg er klar til at møde klokken syv hver morgen. For så kan jeggå klokken 15.00 og hente mine børn. Der er mange grunde til, atjeg blev lærer, men én er helt sikkert fleksibiliteten i arbejdet.Det harmonerer godt med et familieliv. Det bliver taget fra mig.Hvis jeg kunne møde klokken 7.00, ville det være fantastisk formig.

Jeg tror, det bliver svært til august. Jeg synes, det ergrotesk, at der er nogle, der snakker om, at der skal være etpanikrum, hvor man kan hente forberedelse, hvis man ikke har hafttid til at forberede sig. Et panikrum højner i hvert fald ikkefagligheden«.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Kan jeg nå at hente børn?« »Hvordan bliver min arbejdsplads på skolen?« »Skal jeg selv forhandle min forberedelsestid med lederen?« Vejle Lærerkreds bliver i disse uger bombarderet med spørgsmål fra lærerne. I mails, i telefonen, på kredskontoret og på kredsens roadshow på kommunens 27 skoler.

Powered by Labrador CMS