Debat

Skolereformens idé breder sig til det øvrige arbejdsmarked

En fiktion – men hvorfor?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En reform af Danmarks Radio skal skabe bedre, mere spændende og varierede udsendelser i tv og radio. Og så skal tv og radio være sjovere. Ifølge reformen skal alle journalister producere 25 procent flere udsendelsestimer samtidig med, at de får 60-70 procent færre timer til den research, der udgør grundlaget for udsendelserne.

Advokatfirmaet Capitain & Julemand A/S har indført en lignende reform. Firmaets 48 advokater skal fremover tilbringe 25 procent mere tid i retten og have 60-70 procent færre timer til at forberede sagerne i. Capitain & Julemand A/S oplyser i en pressemeddelelse, at formålet med reformen er at gøre firmaet til verdens bedste på sit felt, hvorfor man forventer stor tilgang af nye, tilfredse kunder.

Malerfirmaet Novotel Nordisk A/S går samme vej. Firmaets udviklingsafdeling har reduceret medarbejderstaben med 60-70 procent og pålagt de resterende medarbejdere at udvikle 25 procent flere maling-patenter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

»Vi fik idéen fra folkeskolereformen. Når folkeskolelærerne kan øge outputtet med 25 procent flere timer med anvendelse af 60-70 procent mindre forberedelsestid, kan vore medarbejdere også. Vi står ikke tilbage for den offentlige sektor«, fremstammer lederne af Danmarks Radio, Capitain & Julemand og Novotel Nordisk samstemmende, mens de er ved at gå til af grin.

Powered by Labrador CMS