Tre lærere fra Løsning Skole ved Hedensted står bag videoen "LS Gangvagt Style", som skal sætte fokus på lærernes mangeartede arbejdsopgaver

”Så er der Gangvagt Style”

Tre lærere fra Løsning Skole ved Hedensted står bag en ny Youtube-video, som handler om, hvad lærere bruger arbejdstiden på, når de ikke underviser. Idemagerne håber, det kan få folks øjne op for vigtigheden af lærernes arbejde.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På et medlemsseminar arrangeret af Danmarks Lærerforening sad tre lærere og blev frustrerede over, at de følte, befolkningens syn på lærerne var for negativt - og at kritikken ofte bundede i en forestilling om, at lærere har alt for meget ferie og fritid. Så de bestemte sig for at komme med et indspark i debatten - en ide, der resulterede i videoen "LS Gangvagt Style".

Lokale initiativer skal 
bedre lærernes omdømme


"Vi ville gerne fremhæve de vigtige arbejdsopgaver, lærere har, men som ikke er så tydelige for andre. Og sætte fokus på, hvor vigtigt lærernes arbejde er", fortæller lærer Søren Sønderskov, som har udviklet ideen til videoen sammen med kollegerne Ole Martinussen og Morten Præstbro.

Sjov video med alvorlig undertone For de tre lærere er det vigtigt, at deres video fanger folk, samtidig med, at den har et alvorligt budskab. Derfor har de valgt at lave en parodi på Gangnam Style-videoen.

Lærere prøver at nå Antorini med det søde

"Vi ville lave det sjovt og gøre lidt grin med os selv, for det skulle være en video, folk har lyst til at klikke ind på. Men det er med en alvorlig undertone, for det er vigtigt for os, at folk forstår vores budskab", siger Søren Sønderskov.

Videoen har taget to fredage at optage sammen med skolens øvrige lærere og børnehaveklasseledere. De håber, at videoen kan være med til at få folks øjne op for, hvilken vigtig opgave lærere løfter.