Lærer Cecilia Fava har valgt at forberede sig hjemme de næste par dage. Hun skal kun planlægge tre ugers undervisning, derefter har hun valgt at slutte sit lærerliv.

Lærerne på Osted Skole kan undtagelsesvist forberede sig hjemme

På Osted Skole i Lejre skulle lærerne i dag møde til første dag i et arbejdsliv, hvor al forberedelse burde foregå på skolen. Men arbejdslokalerne er endnu ikke færdige, og derfor besluttede skoleledelsen, at lærerne de næste par dage kan forberede sig hjemme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En masse gamle og nye møbler stablet op i byggerod. Det var det syn, som mødte lærer Cecilia Lucia Fava, da hun klokken 8 i morges mødte på Osted Skole.

"Vi havde fået at vide, at det skulle være færdigt i sommerferien, men det var det ikke. Jeg tror, at ledelsen blev overrasket over, at det ikke var færdigt", siger Cecilia Lucia Fava.

Lærerne tog de manglende arbejsrum med godt humør.

"Stemningen var god. Vi er en lille skole, og folk tager sig godt af hinanden. Folk er meget humoristiske omkring det. Ingen er direkte skuffede, fordi vi nok ikke forventede, at det hele stod klart. Men der er stress på. Det bliver svært at nå planlægningen på denne uge", siger Cecilia Lucia Fava.

Planlægningen af det kommende skoleår stresser dog ikke Cecilia Fava, for hun har sagt op og skal kun undervise i tre uger endnu.

Skoleleder vil undgå frustration

Planen var, at lærerne i denne uge skulle forberede sig på skolen mellem klokken 8 og 14. Skoleledelsen valgte på grund af de manglende arbejdsrum at åbne mulighed for, at de lærere, der ønsker at forberede sig hjemme kan gøre det til og med på onsdag.

"Vi gør en undtagelse, fordi vi ikke kan leve op til vores ønske om, at arbejdspladserne stod klar. For at undgå frustrationer har vi åbnet mulighed for, at lærerne kan gå hjem og forberede sig, hvis de ønsker det", siger skoleleder Peter Holmboe.

Han fortæller, at mange af lærerne har valgt at blive på skolen, selv om det ene af to lokaler, som lærerne kan arbejde i endnu ikke er færdigt. Lærerne kan selv vælge, hvor de vil forberede sig indtil på torsdag, hvor lokalerne står færdige. Herefter skal al forberedelse foregå på skolen. Lærerne skal være på skolen i 40 timer om ugen - de har mulighed for at få flextid. 

Lærerne i Lejre får flextid

 

Forlader lærerjobbet

Lærer Cecila Fava var en af de lærere, som i dag valgte at gå hjem for at forberede sig. Hun har  sagt sit lærerjob op, og forlader Osted Skole ved udgangen af denne måned.  

Lærer forudser 8,5 minutters forberedelse per lektion

"Jeg har primært sagt op, fordi jeg ikke kan stå inde for den kvalitet, der kommer i folkeskolen. Og den nye arbejdsform, den passer ikke til mig. Jeg tror ikke, jeg kan trives i det", siger Cecilia Fava, som fra september har valgt at studere igen.

"Jeg forestiller mig at arbejde i folkeskoleregi i fremtiden, men ikke som lærer".