Lærerkreds Nord har tradition for at give morgenbrød på skoler, der når en stemmeprocent over 80.
Lærerkreds Nord har tradition for at give morgenbrød på skoler, der når en stemmeprocent over 80.

På Sæby Skole har næsten alle stemt

Næsten alle lærerne på Sæby Skole i Nordjylland har allerede afgivet deres stemme, og på landsplan har næsten 40 procent nu stemt. Se her, hvordan stemmeprocenten på din skole ligger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I skrivende stund har 20 ud af 22 lærere på Sæby Skole afgivet deres stemme ved urafstemningen om den første centrale arbejdstidsaftale efter lov 409. Det svarer til 91 procent af de stemmeberettigede, og dermed er skolen allerede sikret en omgang morgenbrød på lokalkredsens regning, fortæller tillidsrepræsentant Kristine Wesley Henriksen.

"Kredsen giver morgenbrød, hvis stemmeprocenten er over 80, så det spiller måske ind", fortæller hun. "Men det er ikke kun derfor. Vi er en lærergruppe, hvor der er tradition for at man deltager i medlemsdemokratiet og stemmer, når man har mulighed for det. Vi oplevede også stor opbakning til vores infomøde om arbejdstidsaftalen. Næsten alle dukkede op".

Morgenbrød er ikke alt

Sæby Skole ligger i Lærerkreds Nord, som med en samlet stemmeprocent på 56 ligger helt i top på landsplan. Næstformand Tom Kærgaard Nielsen vil ikke afvise at kredsens tradition for at give morgenmad til skoler med en stemmeprocent over 80 spiller ind.

Se danmarkskortet: 25 procent har allerede stemt

"Det handler om at vi gerne vil skabe en god stemning om valgdeltagelse, så folk får lyst til at engagere sig og tage stilling", siger næstformanden, som i øvrigt mener, at mange kredse bruger lignende kneb.

Han vil ikke afvise at udsigten til en belønning virker, for kredsen har tradition for en rimelig høj stemmeprocent, også ved valg til hovedstyrelse og overenskomstafstemninger.

"Men om det er morgenbrødet, eller fordi vi har en engageret folk tillidsrepræsentanter, det ved jeg selvfølgelig ikke. Men jeg tror også det er udtryk for at vores tillidsfolk er velinformerede og kan se en mening med det".

Hvor mange har stemt på din skole? Se tabellen nedenfor.

 Tabel udtrukket 27. august kl. 11

Powered by Labrador CMS