Anders Bondo mener, at man skal vise, hvorfor tilstedeværelse er en god idé.
Anders Bondo mener, at man skal vise, hvorfor tilstedeværelse er en god idé.

Bondo: Tilstedeværelse et levn fra industrisamfundet

At lærere skal have fast tilstedeværelsespligt på skolen er en gammeldags måde at tænke på, lyder DLF-formand Anders Bondos kommentar til skolelederformanden og ministeren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoleledernes formand Anders Balle og børne- og undervisningsminister Christine Antorini synes begge, det er en god idé, at lade lærerne være på skolen i samme tidsrum som eleverne.

Mens Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, vil ikke have tilstedeværelse for enhver pris:

"Vi har lavet en rigtigt god overenskomst, hvor vi også skriver, at selvfølgelig kan opgaver gøres til genstand for tilstedeværelse på skolen, hvis det giver mening", siger Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk.

"Men det er fuldstændigt tåbeligt, hvis man siger, at nogen skal være til stede for at være til stede, hvorfor skal alle lærere sidde til 8. lektion, fordi en enkelt klasse får undervisning", spørger han.

Skaf arbejdspladser
I stedet for at indføre tilstedeværelsespligt, foreslår Anders Bondo, at der bliver lavet attraktive arbejdspladser på skolerne. På den måde vil lærerne frivilligt vælge en øget tilstedeværelse.

"Jeg tror, rigtigt mange lærere ville lave stort set alt deres arbejde på skolen, hvis de havde muligheden for det. Men når jeg kigger rundt på de danske folkeskoler, så er der ingen arbejdspladser til lærerne. Man kan finde et lille hjørne på lærerværelset, hvor man kan få lov til at arbejde. Så sørg for at få lavet nogle rigtigt gode arbejdspladser på skolerne. Så tror jeg, det vil komme helt naturligt", siger Anders Bondo Christensen.

Hele ideen med at indføre tvunget tilstedeværelse, kalder Bondo for gammeldags.

"Det hører industrisamfundet til. Alle andre laver fleksible arbejdsdage og hjemmearbejdsdage - så skal vi lave tilstedeværelse for tilstedeværelsens skyld", siger lærerformanden.

Powered by Labrador CMS