"Vi har hele tiden ment, at det giver mest mening, at folkeskolereformen er vedtaget, før vi forhandler arbejdstid", siger Anders Bondo Christensen

Bondo: Bupl-aftale kan give gennembrud i lærernes forhandlinger

Bupl og KL har har besluttet at udskyde forhandlingerne om skolepædagogernes arbejdstid til efter folkeskolereformen er vedtaget. Det må betyde, at KL også vælger at udskyde forhandlingerne om lærernes arbejdstid til efter reformen er vedtaget, mener DLF-formand Anders Bondo.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhandlingerne om folkeskolelærernes arbejdstid forventes afsluttet på tirsdag. Bupl og KL har aftalt, at forhandle skolepædagogernes arbejdstid inden en ny folkeskolereform træder i kraft. I aftalen står også at forhandlingerne skal afsluttes i god tid, før folkeskolereformen træder i kraft, og hvis parterne ikke er nået til enighed, er de forpligtet til at overholde den arbejdstidsaftale, som allerede gælder i resten af overenskomstperioden.

Bupl udskyder forhandlingerne om skolepædagogernes arbejdstid

"Ændringerne af arbejdstidsaftalen skal sikre hensigtsmæssige rammer for pædagoger, der arbejder i folkeskolen i lyset af den forestående folkeskolereform", står der i aftalen.

"Langt de fleste kommuner har aftalt gode rammer for planlægningen af det kommende skoleår. Vi har derfor god tid til at drøfte, hvordan vi tilpasser reglerne til en ny hverdag i folkeskolen. Vi må nu i lighed med BUPL sammen med KL fastlægge rammerne for, hvordan disse drøftelser skal tilrettelægges, siger Anders Bondo.

Powered by Labrador CMS