Formand for Tønder Lærerkreds Ulrik Nielsen er tilfreds med, at politikerne i går besluttede, at der lærernes forberedelsestid skal gøres mere fleksibel.

Tønder-lærere kan se frem til mere frihed

Politikerne i Tønder besluttede i går, at skolelederne skal kunne give deres lærere op til 200 timers forberedelse uden for skolen. Det glæder lærerformanden, som dog håber på at kunne indgå en egentlig aftale med forvaltningen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunalbestyrelsen i Tønder besluttede i går, at kommunen skal have en forsøgsordning, som giver skolelederne mulighed for, at lærere kan gennemføre op til 200 timer af den årlige forberedelse derhjemme eller andre steder uden for skolens område.

Det glæder formand for Tønder Lærerkreds Ulrik Nielsen. Han mener dog ikke, at teksten ikke er klar nok på, hvor mange timer lærerne kan få lov til at forberede sig uden for skolen.

2013: Tønder klar med lærerarbejdstid - uden om lærerne

"Det er et skridt i den rigtige retning, som vi er glade for. Men hvis man læser det, de har besluttet, så mener de, at der skal laves en forsøgsordning, hvor det er skolelederen, der bestemmer omfanget, og hvem der skal være omfattet af det. Det er vi selvfølgelig ikke enige i. Det nytter ikke noget, at det er skolelederen, der sidder og siger 'du kan få 50 timer, du kan få 80, og du kan få 200 timer' Hvis man går op til 200 timer, så må det jo være det, den enkelte kan få", siger Ulrik Nielsen.

Han håber derfor, at forvaltningen vil byde indenfor til forhandlinger om en aftale, som kan sikre, at alle lærere får mulighed for at forberede sig uden for skolen i 200 timer.

I forvaltningen er direktør Klaus Liestmann åben over for at tage en snak med Tønder Lærerkreds om lærernes arbejdsforhold.

"Vi er altid åbne over for at indgå en dialog med lærerkredsen. Så hvis Ulrik ringer, vil vi være lydhøre", siger han.

Ifølge kredsformanden er det første gang, at de tønderske politikere har lyttet til lærernes frustrationer over deres arbejdsforhold siden lov 409.

"Indtil nu har man bare sagt, at vi følger KL's retningslinjer. Men nu har man baggrund af en hel masse lokale skriverier omkring vilkårene politisk forsøgt at gå ind og få ro på lærerne", siger Ulrik Nielsen.

Beslutningen om tilstedeværelse træffes på rådhuset