Debat

Tilbage til DLF's støtte

Såvel menige lærere som sygeplejersker og andre offentligt ansatte faggrupper har skrevet under; hvor er de selvstændige kredse?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

7000 har nu skrevet under på borgerforslaget om afdækning af urent spil på arbejdsgiversiden i forbindelse med KL’s lockout af lærerne, den skandaløse folkeskolereform og regeringens indgriben i konflikten med arbejdstidsloven i 2013.

Alle i DLF fra bund til top er enige om, at forløbet ikke blot var tvivlsomt, men direkte uredeligt.

For der var allerede en aftale på plads mellem regeringen og KL om et kommende lovindgreb, da KL sendte lærerne i lockout tilbage i 2013, hvor lærerne reelt blev frataget muligheden for frie overenskomstforhandlinger.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lovindgrebet betød nye arbejdstidsregler for lærerne, kun for at finansiere folkeskolereformens lange skoledage med ekstra undervisningstimer uden forberedelsestid, en tilstand, som vi lever med i dag.

Borgerforslaget om en kommission fastholder kravet; den sag SKAL blotlægges.

KL og politikerne troede i 2013, at de kunne slippe afsted med at tryne en hel faggruppe, men der er beviser for, at der var aftalt spil på arbejdsgiversiden bag KL's lockout af lærerne og det efterfølgende lovindgreb.

Og måske slipper da også Michael Ziegler, Helle Thorning og daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen afsted med det, når fagforeningens top således giver op uden kamp.

For DLF's top vil ikke støtte denne sidste gode mulighed for at rette offentlighedens søgelys mod de urimeligheder, vi blev udsat for.

Vil kredsene så ikke nu selvstændigt støtte borgerforslaget?

Når DLF's top fuldstændig uforståeligt ikke vil støtte op om et omkostningsfrit forslag og træder væk, så må kredsene nu på egen hånd gå frem og opfordre til støtte, så vi kan løfte antallet af underskrifter over de 50.000, så Folketinget er tvunget til at behandle det.

Kredsformænd! Træd frem, udvis civil courage!

Vi har brug for jer.

Nyeste messengerbesked til mig i morges, da mit FB-opslag om borgerforslaget nåede ud af en tilfældig tråd: "Jeg anede ikke, det fandtes! Jeg deler i netværk og får selv skrevet under."

Vi fire lærere bag forslaget kan kun gøre så meget. Der må nu være kredsformænd, der tør trodse en tavs top.