"Jeg vil gerne være med til at tage en åben drøftelse af, hvordan vi kan lave en lokal aftale", lyder det fra Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

OK-forlig får Nyborg til at drøfte lokal arbejdstidsaftale

Nyborg har været en af blot 26 kommuner, som ikke har ønsket at forhandle en form for lokal arbejdstidsaftale. OK18-forliget har fået Nyborgs borgmester til at skifte holdning og indkalde lærerkredsen til forhandlinger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 72 af landets kommuner har kreds og kommune forhandlet lærernes arbejdstid og opnået enighed om dele af rammerne for arbejdstiden. I Nyborg har Venstre-borgmester Kenneth Muhs hidtil afvist at forhandle en lokal aftale, men arbejdstidsforliget, som KL og DLF indgik i går, har fået borgmesteren på nye tanker.

Ny lærerarbejdstid først på plads senest 2021

"Jeg vil gerne være med til at tage en åben drøftelse af, hvordan vi kan lave en lokal aftale, der kan være med til at sætte vores folkeskoler endnu mere på landkortet og forhåbentlig kan have en positiv betydning for både fastholdelse og rekruttering af lærere i fremtiden. Derfor vil jeg tage initiativ til at indkalde lærernes organisation, skolelederne men også de politiske partier til forhandlinger", siger han til Fyens Stiftstidende.

Derfor har borgmesteren kontaktet Peter Lund Andersen, som er formand for DLF's kreds 80, der dækker Lærerkredsen, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Nyborg. Den lokale kredsformand er rigtig glad for samtalen.

"Jeg har lige snakket med borgmesteren i Nyborg. Han gav besked om, at han på baggrund af den netop indgåede aftale mellem DLF og KL ville arbejde for, at lærerne i Nyborg Kommune nu kan få en lokal arbejdstidsaftale. Sammen skaber vi en ny start for folkeskolen", skriver Peter Lund Andersen i dag på Twitter.

Hovedstyrelsesmedlem Charlotte Catarina Holm er rigtig glad for den besked. På sin Facebook-profil skriver hun:

"Det er en rigtig god nyhed! Nyborg er den eneste kommune på Fyn, der ikke har en lokal arbejdstidsaftale".

 

Læs mere

Fyens Stiftstidende: Venstreskifter holdning: Nyborg-borgmester vil drøfte lokal aftale medlærerne