”Vi sætter pris på den store indsats, vores lærere yder hver dag på vores skoler i Gribskov Kommune. Den nye aftale er både med til at både fastholde og tiltrække flere lærere. Det vil gøre vores skoler mere attraktive og dermed give flere lyst til at flytte til Gribskov Kommune", siger borgmester Anders Gerner Frost.

Nye aftaler: Gribskov vil tiltrække lærere med løn

Gribskov Kommune og lærerkreds har netop underskrevet både løn og arbejdstidsaftale. Lønaftalen betyder, at lærerne i Gribskov får et af de højeste fælles løntillæg, lyder det fra Gribskov Kommune.

Publiceret Senest opdateret

AFTALER I GRIBSKOV

Arbejdstidsaftalen

- Ugenormen hæves fra gennemsnitligt 39 timer til 40 timer -samtidig sænkes arbejdsdagene fra 215 til 210 dage.
- Tilstedeværelsestiden holdes på 33 timer om ugen igennemsnit
- Lærernes undervisning må ikke overstige 780 timer - svarende til26 lektioner
- Nyuddannet læreres undervisning overstiger ikke 720 timer (1.år) og 750 timer (2. år)
- Minimum 210 timer til professionelt råderum
- Fokus på skoleårets planlægning, opgaveoversigter ogmødekalender

Lønaftalen

- Gribskovtillægget for OK-ansatte ændres pr. 01.08.2019: 18.120kr. (31.03.2000) ca. årligt 25.000 kr.
- Gribskovtillægget for tjenestemænd ændres til pr. 01.08.2019: 1løntrin + 6.850 kr. (31.03.2000)
- For nyansatte gælder lønaftalen pr. 01.01.2019

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Færre arbejdsdage, et maksimalt undervisningstimetal og et højt fælles løntillæg. Det er nogle af elementerne i de aftaler, som Gribskov Kommune og Gribskov-Halsnæs Lærerkreds netop har indgået for lærere og børnehaveklasseledere. Lønaftalen betyder, at lærerne i den nordsjællandske kommune får et af de højeste fælles løntillæg, lyder det i en pressemeddelelse fra Gribskov Kommune. 

Borgmester Anders Gerner Frost fra lokallisten NytGribskov mener, at det er vigtigt, at er attraktivt at være lærer i Gribskov, og han håber, at aftalerne vil tiltrække lærere til kommunen.

"Den nye aftale er både med til at både fastholde og tiltrække flere lærere. Det vil gøre vores skoler mere attraktive og dermed give flere lyst til at flytte til Gribskov Kommune", lyder det fra Anders Gerner Frost.

Ny aftale: Loft over undervisningstimetallet i Frederikssund 

Formand for Gribskov-Halsnæs Lærerkreds Michael Bie Andersen mener, at det er en god aftale. 

"Der er afsat 210 timer til forberedelse af undervisningen, der er kommet et loft på undervisningstimetallet på 780 - og for nyuddannede på 720. Og så er der kommet en god fleksibilitet med gennemsnit 33 timers tilstedeværelse. Sammen med den lønaftale, vi har lavet, håber vi at det giver gode muligheder for at tiltrække lærere", siger Michael Bie.

Forhandlingerne om løn og arbejdstid har stået på siden maj sidste år, og begge parter er glade for, at enderne til at mødes trods en presset økonomi.

Læs mere

Læs aftalen her

Powered by Labrador CMS