Der er ikke udsigt til en forbedret budgetsituation i 2016. Derfor er det vigtigt at vi hegner vores vilkår ind, som vi gør med den her fælles forståelse", siger Jens Lunden.

Herlev: Lærerne skal undervise lidt mere

Herlevs budget er presset. Derfor er Herlev Lærerforening glad for, at det er lykkes at indgå en ny toårig fælles forståelse med kommunen. Lærerne kommer til at undervise i snit 15 timer mere om året, men de får også en øget fleksibilitet, fortæller kredsformanden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes tilstedeværelse nedsættes med to dage om året. Mødetiden reduceres fra 128 timer til 107. Der er blevet aftalt en takst for overtid og en præcisering af opgaveoversigten. Og så gælder den fælles forståelse for de næste to år.

Det er nogle af de gode elementer, som formand for Herlev Lærerforening Jens Lunden fremhæver i den forlængelse af den fælles forståelse, som han har været med til at indgå med Herlev Kommune.

"Lærerne får større fleksibilitet, fordi halvdelen af den tid, som er afsat til møder disponeres, så lærerne kan disponere den på det mest hensigtsmæssige tidspunkt", siger Jens Lunden.

2014: Lærerne i Herlev skal undervise 24½ lektion

I år har underviser lærerne i Herlev i gennemsnit 735 timer om året svarende til 24,5 lektion om ugen. Fra næste år bliver undervisningstiden hævet med 15 timer om året. Det øgede antal undervisningstimer frigiver 2,5 millioner kroner til Herlevs skolevæsen. Alligevel er Jens Lunden godt tilfreds med, at det lykkedes at indgå forståelsen.

"Det er rigtig godt. Herlevs økonomi ser stram ud de kommende år. Der er ikke udsigt til en forbedret budgetsituation i 2016. Derfor er det vigtigt at vi hegner vores vilkår ind, som vi gør med den her fælles forståelse", siger Jens Lunden.

Han fortæller, at de 15 punkter i arbejdstidspapiret, som er en del af overenskomsten mellem Lærernes Centralorganisation og KL ikke har været en del af forhandlingerne i denne omgang.

"Vi har ret godt styr på de 15 punkter i forvejen. Vi kommer nok til at snakke om nogle af punkterne med forvaltningen, men det var vigtigt, vi fik den fælles forståelse på plads nu, for skolerne skal i gang med planlægningen", siger Jens Lunden. 

Powered by Labrador CMS