Esben Krægpøth og John Rasmussen skrev forleden under på aftalen, der har fået navnet Assensaftalen.

Efter fire års tilløb: Assens-lærere får arbejdstidsaftale

Efter sommerferien er det slut med Lov 409's faste tilstedeværelse for lærerne på skolerne i Assens Kommune på Vestfyn. Efter fire års tilløb og med udgangspunkt i den landsdækkende A20-aftale har lærerne i Assens Kommune fået en arbejdstidsaftale.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er meget glade for, at vi er nået i mål med en aftale, som laver et fundamentalt skifte for, hvordan lærerne kan tilrettelægge den bedst mulige undervisning for eleverne. Nu kommer der fokus på tillid, samarbejde og selvtilrettelæggelse, og det kommer både lærere og elever til gavn", fortæller en glad formand for Vestfyns Lærerkreds John Rasmussen i en pressemeddelelse.

Den tvungne faste tilstedeværelse bliver afløst af selvtilrettelæggelse for lærere og lærerteams. Det er 'kun' lærerens undervisningsskema og ledelsens faste møder, som sætter rammerne for den faste arbejdstid. Resten af tiden planlægger den enkelte lærer/lærerteam selv.

Fynsk undersøgelse: Lærere bombarderes med ekstra opgaver

"Et godt og tillidsfuldt arbejdsmiljø er afgørende for at skabe undervisning af høj kvalitet og gode læringsmiljøer for eleverne. Med aftalen kan lærerne selv tilrettelægge den tid, som ikke er fastsat til undervisning eller fælles aktiviteter, og det er noget, som de har efterspurgt længe", fremhæver også Esben Krægpøth, vicedirektør for Velfærd, Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune.

Max 800 undervisningstimer

En lærer kan højst tildeles 800 årlige undervisningstimer på sit skema og en børnehaveklasseledere max 850 timer. For begge gruppers vedkommende afsættes mindst 400 timer til forberedelse - de ekstra undervisnignstimer til børnehaveklasselederne tages fra den øvrige tid.

A20 forbedrer Sorø-lærernes vilkår trods modstand mod lokalaftale

Læs mere

Assensaftalen