I 2016 fejrede Ballerup Lærerkreds det gode samarbejde ved at give denne kage på et af de regelmæssige dialogmøder mellem forvaltningsledelsen, skoleledere og lærerkreds.
I 2016 fejrede Ballerup Lærerkreds det gode samarbejde ved at give denne kage på et af de regelmæssige dialogmøder mellem forvaltningsledelsen, skoleledere og lærerkreds.

Ballerup-lærerne får en times mindre undervisning om ugen

Max. 25 undervisningslektioner om ugen. Det bliver fremover virkeligheden for alle lærere i Ballerup Kommune vest for København, som netop har fornyet sin lokale arbejdstidsaftale med Ballerup Lærerforening.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En aftale er det ultimative udtryk for, at parterne - i ånden af samarbejde og gensidig tillid og forståelse - tager et fælles ansvar og forsøger at løfte udfordringerne sammen. Det er af enorm betydning for skolevæsenet og en tilfredsstillelse for parterne, at det endnu en gang lykkedes at opnå enighed om arbejdsvilkårene i Ballerup", siger formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov i en pressemeddelelse.

Han er overbevist om, at særligt nedsættelsen af lærernes maksimale undervisningstimetal vil forbedre både lærernes arbejdsmiljø og kvaliteten af undervisningen i Ballerups folkeskoler. 


Holder igen med lokal lønstigning

Lærerkredsen er enedes med Ballerup Kommune om at holde igen med den lokale lønudvikling for lærerne og i stedet bruge resurserne på at  sænke den enkelte lærers maksimale undervisningsforpligtelse fra 26 til 25 ugentlige lektioner. Den tid, der frigøres, skal i stedet går til "mere fælles forberedelse, teamsamarbejde, samtaler med forældre og andre aktiviteter, som skaber gode rammer for det fortsatte arbejde med at skabe flotte resultater i folkeskolen i Ballerup". 

Borgmester Jesper Würtzen fremhæver: "Aftalen er kun mulig, fordi Ballerup Lærerforening og Ballerup Kommune er enige om at konvertere en del af de tidligere lokalaftalte løntillæg til brug for mere tid og kvalitet i undervisningen".

"Vi har en stærk folkeskole i Ballerup, og det skal vi også have i fremtiden. Den nye aftale understøtter den positive udvikling, som folkeskolen i Ballerup Kommune har gennemgået de seneste år. Den nye aftale sikrer gode vilkår for ledere og medarbejdere, så der prioriteres tid til forberedelse og teamsamarbejde".

Powered by Labrador CMS