Glad torsdag for egne penge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag var tidligere lærernes ekstra gode dag på Bording Skole i Ikast-Brande Kommune. For dér spiste de frokost sammen - altså brød og pålæg fra fade og måske en lun frikadelle. Maden blev købt ind og anrettet af skolens kaffedame, der arbejdede i skånejob på skolen nogle timer hver dag.

En glimrende ordning, der gjorde medarbejderne i godt humør - men som primært blev betalt af dem selv. Hver betalte 20 kroner om ugen for at deltage i torsdagsfrokosten. Og kaffedamen blev betalt af lærerne via kaffekassen. Det kostede dengang 125-150 kroner om måneden per lærer.

»Vi gik rundt og var helt høje om torsdagen, og fredag var der endda ofte rester«, fortæller Anders Balle, der dengang var skoleleder på Bording Skole. I dag er han næstformand i Lederforeningen.

I dag er der ingen særlig torsdagsfrokost på Bording Skole. Den har ikke eksisteret i halvandet års tid, men man håber at få den i gang igen.

Lærerne har indtil nu også fået en lille julegave - to biografbilletter, en engel til juletræet eller et USB-stik.

»Men næste år bliver der ingen julegave fra skolen. Til gengæld får lærerne over de næste tre år en bærbar pc til blandt andet elevplanerne. Det har vi fået lov til af kommunen. Det bliver finansieret med team-penge, et overskudsbeløb, gavebeløbet og et tilskud fra kommunen«, fortæller pædagogisk afdelingsleder Tina Kristiansen. |

Powered by Labrador CMS