”Jeg vil helt bestemt komme til at savne Anders. I modsætning til hvad mange tror, efter den dag vi skiltes i 2013, så har vi et rigtig godt forhold".

Ziegler: ”Jeg kommer til at savne Anders”

Det kom som lidt af et chok, at Anders Bondo Christensen tirsdag valgte at sige stop efter mere end 18 års som lærernes formand. En af de overraskede var Michael Ziegler, som ikke havde fået noget at vide om formandens exitplaner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det blev en historisk eftermiddag og aften for lærerne tirsdag.

Først kunne lærernes mangeårige formand, Anders Bondo Christensen, for første gang siden lockouten i 2013 stille sig frem med et stort smil efter at have indgået en arbejdstidsaftale.

Og få timer senere skabte han så på ny landsdækkende overskrifter ved at annoncere sin afgang som formand for Danmarks Lærerforening efter 18 år på posten.

En af de overraskede var KL's topforhandler Michael Ziegler, som ellers har brugt time efter time i selskab med den nu afgående formand ved de netop overståede arbejdstidsforhandlinger.

Anders Bondo går af som lærerformand efter 18 år

Han pointerer dog over for folkeskolen.dk, at han forstår Anders Bondo Christensen afgang netop nu:

"Min første indskydelse var, at det egentligt giver god mening, selvom jeg slet ikke havde set den komme. Nu kom han i mål med den længe ventede arbejdstidsplan, og jeg kan sagtens forstå hans ræsonnement for at stoppe efter kongressen inden længe", fortæller Michael Ziegler.

Der har altid været god humor mellem os

Det er en lattermild Michael Ziegler, der besvarer spørgsmålet, om han vil komme til at savne Anders Bondo Christensen ved fremtidige forhandlinger og i spidsen for DLF:

"Jeg vil helt bestemt komme til at savne Anders. I modsætning til hvad mange tror, efter den dag vi skiltes i 2013, så har vi et rigtig godt forhold. Der er en masse god kemi, humor og gensidig respekt på trods af uenigheder og modsætninger. Så ja, jeg vil savne ham", siger Michael Ziegler.

Dorte Lange går ikke efter formandsposten: Støtter Gordon Ørskov

I fremtiden vil den kommende formand overtage taburetten, og Michael Ziegler ser spændt frem mod nye tider:

"Jeg glæder mig til at se hvad fremtidige forhandlinger vil bringe, også nu hvor de ikke involverer Anders. På trods af uenigheder, så vil han blive savnet ved bordet", fortæller han.

Fortsætter som chefforhandler

Han fortæller, at han har tænkt sig at forblive  KLs chefforhandler uagtet Anders Bondo Christensens beslutning, og i hvert fald indtil den nuværende valgperiode er slut, men derefter ved han ikke, hvad der kommer til at ske. Det kan kun tiden vise, understreger Michael Ziegler. 

Borgmesteren fra Høje-Taastrup Kommune og topforhandleren hos KL glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer, og han siger, at der er et enormt spændingsfelt omkring det hele lige nu, som bliver interessant at følge med i. Michael Ziegler afviser dog at diskutere en kommende formand for DLF.

"Jeg ved godt, hvad du vil spørge om, og jeg har ingen holdning til  hvem der skal overtage efter Anders ", afslutter Michael Ziegler.

Rekord: Længst siddende formand