Dagens hovedperson - se nogle af gæsterne på de følgende billeder.

En stædig sønderjyde fejret

Anders Bondos store, varme hjerte og så hans stædighed - eller vedholdenhed, som er det ord, han selv foretrækker - var gennemgående, da taler efter taler afløste hinanden ved Anders Bondos 60 års fødselsdagsreception i Lærerforeningen i dag.

Publiceret
Tidligere statsminister Poul Nyrup kaldte Lærerforeningen "opsamlingsstedet for konkurrencestatens svigt".
Thomas Gyldal, KL, måtte skuffet kosntatere, at ikke engang en 60 års fødselsdag var en stor nok lejlighed for Anders Bondo til at bære det Dansk Metal-slips, Gyldal forærede ham ved DLF's ekstraordinære kongres sidste år.
Du er autentisk, og du går all in, roste Merete Riisager lærernes formand.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Du er jo en velintegreret sønderjyde. Min far er også sønderjyde og bor i Sønderjylland, og du minder mig faktisk om min farmor", lød det fra borgmester Thomas Gyldal Petersen, der holdt tale for Anders Bondo på vegne af KL. "Sej kvinde, og så var hun det stædigste menneske, jeg havde kendt, før jeg mødte dig!"

Thomas Gyldal fremhævede også Anders Bondos mod, modet til ikke at give op ved sidste års overenskomstforhandlinger, men kæmpe og kæmpe for at give folkeskolen og samarbejdet mellem KL og lærerne om den en ny chance, selvom det bestemt ikke bliver let.

Næstformand i Lærerforeningen Dorte Lange understregede, at hun godt ved, at historien ikke skabes af enkeltpersoner, og det ikke var Christian den Fjerde, der byggede Rundetårn:

"Men jeg er er 100 procent sikker på. at vi ikke havde stået dér, hvor vi står i dag som forening, hvis det ikke var for dig, Anders", sagde hun og fremhævede også Anders Bondos ekstremt gode hukommelse - Anders er ikke bitter, han har bare en god hukommelse, som Michael Ziegler har sagt det.

Bondo fylder 60: "Det er et liv med fart på" 

Hjemmelavet æblejuice til ministeren

Undervisningsminister Merete Riisager vurderede i sin tale, at hun og Anders Bondo objektivt set nok står ret langt fra hinanden politisk. Men deres samarbejde i den tid, hun har været minister, har været godt og konstruktivt. Måske fordi han kom rigtig godt fra start ved at invitere hende på boller og hjemmelavet æblejuice:

"Du vidste ikke, at det er den direkte vej til mit hjerte, men det er også typisk dig - du er autentisk, og du går all in", sagde hun og takkede ham for hans kamp for skolen og lærerne.

Også tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var blandt de mange, mange, der havde bedt om en plads på det lille podie i restaurant Co-Ma i Lærerforeningens stueetage på Vandkunsten i København.

DLF og Poul Nyrup vil skabe bedre trivsel for udsatte elever 

Han fortalte om deres samtaler om vigtigheden af den danske model", og så fremhævede han som flere andre Anders Bondos hjerte, som banker for de svageste. Og ikke mindst fortalte han om det samarbejde, de to nu har indgået om Bedre trivsel for folkeskolens elever:

"Alle dem, der får 4 og 7, dem der er flest af - de ganske almindelige folkeskoleelever, de er under pres", sagde Poul Nyrup og kaldte Lærerforeningen "opsamlingsstedet for konkurrencestatens svigt".