Anders Bondo gav genvalgsblomsterne videre til hustruen Gitte med et kys.

Bondo får fire år mere

Helt som ventet blev DLF's formand i dag genvalgt på uden modkandidater. Også næstformand Dorte Lange bliver på posten de næste fire år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var ikke den store overraskelse, at Anders Bondo Christensen på Danmarks Lærerforenings kongres fik lov at fortsætte de fire år på formandsposten. Ingen havde meldt sig som modkandidater til posten, så den siddende formand blev valgt uden afstemning.

Det har dog ikke hele tiden ligget i kortene for den siddende formand at fortsætte. Det fortalte han til klapsavler fra hele kongressalen.

"Der var et par måneder midt i 2013, hvor jeg lige overvejede, om jeg havde kræfterne til at fortsætte. Men jeg synes, at arbejdet i Danmarks Lærerforening er så ufatteligt vigtigt. Derfor vil jeg se frem til at fortsætte som formand. Man kan næste ikke bestride et noget mere ærefuldt og ansvarsfuldt job end at være formand for foreningen".

Fra talerstolen roste han organisationens medlemmer for at stå sammen i en svær tid.

"Vi har oplevet en organisation, som tog fat med udfordringerne. Vi står med en forening med en organisationsprocent på over 95. Det er helt enestående. Det er sådan noget, der både giver styrke og begejstring til at fortsætte. Jeg vil gerne sige jer tusind tak for jeres tillid," var ordene fra den genvalgte formand.

Efter lockouten: 95 procent af lærerne er fortsat med i DLF

Med genvalget kan Anders Bondo Christensen se frem til at sidde i alt mindst 17 år. Han blev første gang valgt til formand i 2002. På det tidspunkt havde han siddet i hovedstyrelsen siden 1996.

Næstformanden også genvalgt

Anders Bondo og Dorte Lange genopstiller

Anders Bondo får lov til at fortsætte samarbejdet med den siddende næstformand, da næstformand Dorte Lange også fik genvalg.

Fra talerstolen så hun tilbage på sine første fire år som næstformand.

"Det har været en helt vanvittig rutsjetur. Det har været helt fantastisk fedt, men indimellem også været helt forfærdeligt. I har været med i den, så I ved det selv. Men jeg synes, at det har været helt fantastisk at stå i spidsen for og arbejdet med den her helt fantastiske organisation."

For Dorte Lange er det første genvalg. Hun tog for fire år siden over efter daværende næstformand Stig Andersen, der havde været næstformand i 12 år.

Powered by Labrador CMS