DLF
4   415

Efter lockouten: 95 procent af lærerne er fortsat med i DLF

Organisationsprocenten i DLF er faldet en anelse fra 95,7 procent, sidst den blev målt, til 95,0 procent. Det er de korttidsansatte - vikarerne - der ikke melder sig ind i så høj grad som tidligere. Lærerforeningen ligger dog fortsat hel i top i forhold til andre lønmodtagerorganisationer, hvilket glæder formanden for organisationsudvalget i DLF.

"Jeg synes, det er glædeligt, at vi har så høj en organisationsprocent. Vi ved, at andre foreninger, der har været i stormvejr i forbindelse med konflikter er blevet ramt. Det er der jo ikke noget, der tyder på her", lyder det fra Thomas Andreasen, som er formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget i DLF.

DLF har spurgt tillidsrepræsentanterne, hvor mange af de medlemsberettigede ansatte på skolen, der er medlemmer af DLF. Det lille fald fra 95,7 procent til 95 procent, skyldes, at de korttidsansatte i mindre grad end tidligere melder sig ind i foreningen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Problemet ligger ved de midlertidigt ansatte. Det er noget af det, vi må arbejde på. Se hvad man har af gode erfaringer, som kan inspirere og overveje, om der er tiltag, der kan gøre det mere attraktivt at melde sig ind, når man kun er midlertidigt ansat. Måske skal vi se på kontingentstrukturen for dem, der melder sig ind for første gang".

Generelt høj organisationsprocent

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen ligger DLF's organisationsprocent helt i toppen af skalaen. Og faldet er så lille, at det nærmest får forskeren til at grine.

"Det er marginaler, det drejer sig om her. Ansatte i den offentlig sektor ligger generelt højt, og de professionsorienterede ligger højest, som fx sygeplejerskerne, lægerne og socialrådgiverne. Og lærerne, som ligger meget højt. DLF har meget godt fat i folk og det er en naturlig del af at være lærer at være medlem af fagforeningen".

Andre forbund som 3F og HK kæmper ud over de strukturelle forhold også mod de gule fagforeninger, men de er ikke så attraktive på professionsområderne.

"Det er ikke interessant for en gruppe som lærerne, hvad de kan komme med, fordi de ikke har nogen indflydelse på overenskomster. De er heller ikke til stede på arbejdspladserne, så hvem skal man gå til, hvis man har problemer med skolelederen eller forældrene. Samtidig tror jeg, at der er en vis social kontrol ude på skolerne. Hvis man opdager, at en kollega er i en gul fagforening, ser man ikke med milde øjne på det. Sådan er det som regel på arbejdspladser med høj organisationsprocent". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ