Deltag i Fagbevægelsens Hovedorganistions 1. maj fejring via Facebook.

Sådan deltager du i den digitale fejring af 1. maj

Pernille Rosendahl, Peter Sommer og Katinka. Korte taler fra bl.a. statsministeren og hilsener fra lønmodtagere krydret med online fællessang er blot en lille del af programmet, når Fagbevægelsens Hovedorganisation inviterer til en god times digital 1. maj-fejring.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdernes kampdag er siden 1890 fejret i Danmark. Over hele landet samles folk under røde faner. Med bajere i hånden kan alle lægge øre til musik og taler og fællessang. Men i år har corona sat forhindringer i vejen. Dem forsøger Fagbevægelsens Hovedorganisation FH at overvinde ved både et stort nationalt digitalt arrangement og ved flere lokale arrangementer. 

Lærernes formand Anders Bondo Christensen skal tale ved FH's digitale arrangement arrangeret af lokalafdelingen i Kalundborg. Foruden Anders Bondo skal medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Rasmus Horn Langhoff, næstformand i 3F Tina Christensen og Jonas Ghivati fra 3F i Kalundborg tale. Det foregår via FH Kalundborgs Facebookside mellem klokken 13- 5. 

Fagbevægelsens Hovedorganisation nationalt byder velkommen til deres store digitale fejring af kampdagen under overskriften "Sammen hver for sig" også på Facebook. Det sker mellem kl. 10 og 11.15. 

Formand for FH Lizette Risgaard opfordrer til, at man deltager. 

"Vi står lige nu midt i en tid, der kalder på sammenhold mellem lønmodtagerne - og danskerne i det hele taget. Vi har brug for alt, der kan være med til at tømre det sammenhold fast. Derfor har fagbevægelsen valgt at bringe arbejdernes internationale kampdag hjem i danskernes stuer", siger hun på FH's hjemmeside.

"Og så skal vi som altid bruge dagen på at diskutere, hvordan vi får et bedre samfund med mindre ulighed og større solidaritet med dem, der har mindst. Lige netop dét aktualiserer krisen i høj grad - og det stiller store krav til de politikere, vi har valgt".