"Vi er nuancerede i vores præsentation af arbejdstidsaftalen", lover Gordon Ørskov forud for det første virtuelle medlemsmøde i aften.

DLF: Selvfølgelig vil vi besvare jeres spørgsmål om arbejdstidsaftalen

Danmarks Lærerforening har indbudt til virtuelle medlemsmøder om arbejdstidsaftalen, hvor der ikke kan stilles spørgsmål. Men vil gøre vores bedste for at besvare dem på mødet, forsikrer formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov.

Publiceret

Digitale medlemsmøder

Grundet covid-19 har DLF ikke mulighed for at afholde fysiskemedlemsmøder. I stedet inviteres medlemmerne til to digitalemedlemsmøder, der finder sted henholdsvis torsdag 20. august 2020kl. 17-18 og mandag 24. august kl. 16.30-17.30.

Medlemmerne har den 19. august modtaget en mail med link ogkoder til deltagelse.

Ring til udvalgsformænd

DLF-medlemmer, der har spørgsmåleller kommentarer til arbejdstidsforliget, kan også ringe tilformand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen eller formandfor organisations- og arbejdsmarkedsudvalget Thomas Andreasen.På tirsdag 25. august 2020 mellem kl. 17-18 sidder de klar vedtelefonen, og  du kan ringe direkte tiludvalgsformændene på enten 3369 6395 eller 3369 6293.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke et udtryk for modvilje mod kritik og dialog, når medlemmer af DLF ikke får lejlighed til at stille spørgsmål til formand Anders Bondo Christensen og formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen ved to medlemsmøder, som finder sted online i aften og på mandag.

"Det er vores klare ambition at få svaret på alle de spørgsmål, medlemmerne måtte have", forsikrer Gordon Ørskov.

"Men med et virtuelt møde som forum kan vi ikke håndtere direkte spørgsmål fra de mange tilhørere - der er også noget teknik i det - men vi har opfordret medlemmerne til maile os de spørgsmål, de måtte have, eller stille dem til os på Facebook eller Instagram. Så samler vi dem sammen kigger for at se, hvad det er medlemmerne vil have svar på og tager det op på mødet eller i den information, vi sender ud til vores medlemmer. Så det er ikke, fordi vi ikke vil svare på spørgsmål".

Her er svar på syv spørgsmål om arbejdstidsforliget

Lokale møder er en mulighed

Gordon Ørskov peger desuden på at der er mulighed for at holde lokale medlemsmøder eller møder for tillidsrepræsentanterne. Men det er noget, den lokale lærerkreds skal beslutte og stå for at føre ud i praksis. Sådan et lokalt møde kan også være et forum for information og debat om arbejdstidsaftalen.

Lærer Sarah Victoria Bruun har i et indlæg på folkeskolen.dk kritiseret, at medlemsmøderne kun har tilhængere af arbejdstidsaftalen på talerlisten.

"Der er med andre ord ingen repræsentant for os kritiske medlemmer", skriver hun. Men det e,r som skal være, siger Gordon Ørskov:

"Vi er valgt ind i Danmark Lærerforenings hovedstyrelse og skal fremlægge hovedstyrelsens synspunkter. Der er kritiske kredsformænd, tillidsmænd og så videre, og dér kan man søge hen for at få en anden holdning".

Debat: DLF - Dialogisk Lærerforening?

- Nu var der denne gang enstemmighed i hovedstyrelsen, men hvis der ikke havde været det, ville mindretallet så have fået lov til at komme til orde på medlemsmødet?

"Nej, for, igen, mødet skal præsentere hovedstyrelsens officielle holdning", siger Gordon Ørskov.

"Men det er jo ikke sådan, at vi ikke vil være nuancerede over for medlemmerne, når vi præsenterer aftalen. Både jeg selv og Anders (Bondo, red.) vil selvfølgelig fortælle om de ting i aftalen, vi gerne havde set var anderledes, end de er blevet"