UU-centre holder uddannelsesaften for forældre til børn i specialklasser

To nordsjællandske UU-centre inviterer i aften forældre til elever, der går i specialklasse, til en særlig uddannelsesaften. Forældrene bliver præsenteret for 15 uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, som retter sig mod unge med særlige behov.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er tredje gang, vi laver en informationsaften om uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder rettet specifikt mod elever fra kommunernes specialklasser, men også andre med interesse for særlige udskolingsmuligheder er meget velkomne", siger vejleder i UU-Sjælsø, Tove Møller Sousa.

UU-centret i Birkerød dækker Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal kommuner og holder uddannelsesaftenen sammen med UU-Midt Nordsjælland, der omfatter Hillerød, Gribskov og Halsnæs Kommuner.

"Vi samarbejder meget på tværs af kommunerne - ikke mindst på specialklasseområdet. Det har derfor været helt naturligt, at vi i fællesskab har arrangeret denne informationsaften", siger Tove Møller Sousa.

Forældrene kan høre om tre uddannelser

Der er i alt 15 forskellige uddannelsesmuligheder repræsenteret i aften. De spænder vidt fra blandt andet specialefterskoler, produktionsskoler, specialundervisningscentre for unge og voksne, social- og sundhedsskoler til erhvervsgrunduddannelsen (EGU).

"Forældre og andre interesserede vil kunne høre op til tre forskellige oplæg om de forskellige uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, som er specielt rettet mod målgruppen af elever fra specialklasser", siger Tove Møller Sousa

Uddannelsesaftenen begynder klokken 19 på Byskolen i Hillerød.

Også jyder kan høre om særligt tilrettelagte forløb

I næste måned slår UU-centrene i Midt- og Vestjylland dørene op for en stor uddannelses- og erhvervsmesse i Kulturcenter Limfjord i Skive, hvor 56 efterskoler med særligt tilrettelagte forløb, husholdningsskoler, håndarbejdsskoler, folkehøjskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler, værkstedsskoler og bosteder vil præsentere deres tilbud. Det sker torsdag den 2. oktober.

Ligesom sidste år forventes messen at tiltrække 3.000 forældre, unge, sagsbehandlere, lærere og vejledere.