Forældre til handicappet dreng anmelder kommune for diskrimination

Et forældrepar har klaget over Allerød Kommune til Ombudsmanden for diskrimination af deres femårige handicappede søn, der ikke kan få udskudt sin skolestart, selv om hans børnehave, læge og psykologer har udtalt, at det vil være til hans fordel.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Drengen, der har infantil autisme, generel retardering og nogle fysiske handicap, er i dag enkeltintegreret i almindelig børnehave med 40 timers ugentlig støtte. Kommunen vil ikke udskyde hans skolestart, men henvise ham til en specialskole.

"Det er diskrimination, når en handicappet - udelukkende på grund af sit handicap - ikke kan få samme muligheder som andre", siger faren Søren Thorhauge til ugeavisen Allerød Nyt.

Formanden for samordningsudvalget for børn, unge og idræt, Nikolaj Bührmann, SF, vil ikke kommentere den konkrete sag, men siger:

"Det er ikke min opfattelse, at forvaltningen diskriminerer, men at den foretager en seriøs vurdering af hvert enkelt barn, om det vil have gavn af udskudt skolestart".

Klager af principielle årsager

Også chefkonsulent i kommunens dagtilbudsteam, Lisbeth Bundgård, udtaler sig generelt:

"Når det gælder børn, der skal i specialskole, kan vurderingen være, at barnet kan profitere af at begynde med det samme på lige fod med ligesindede børn på en specialskole, hvor man kender barnets diagnose og har de bedste kompetencer og ressourcer til at modtage barnet", siger Lisbeth Bundgård til avisen.

Ud af 31 ansøgninger om udskudt skolestart i Allerød Kommune er 29 bevilget. Forældrene er klar over, at en anmeldelse til Ombudsmanden ikke vil udskyde deres søns skolestart, da sagsbehandlingen typisk vil vare mere end et år. Men de har klaget af principielle årsager.